Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie . Mam taki problem, otóz , Podlaczajac gruszke turbo do weza z podcisnieniem bezposrednio , samochod jedzie az milo .

Ale gdy, podlacze pod elektrozawór i puszkę podcisnieniowa ( ten zbiorniczek ) samochod jest zaamulony na dolych obrptach , jakbym cos za sobą ciagnął .

Wiec zamowilem z allegro elektorozawor nowy https://allegro.pl/oferta/elektrozawor-podcisnienia-bmw-e46-e90-e39-2-0-3-0d-8725915728?snapshot=MjAyMC0wNC0yMlQwNzozMjo0OC4wNzBaO2J1eWVyOzFmOGY1NmZlZjIxNzg2NzhjMGVmN2Y4YzI2ZjBjNzE5MDI1MjkzZWMwMzVmYzgyMzljYWFkYmNkNmQyN2UwYTE%3D

za 109 zł . Od tego goscia . Po wymianie 0 poprawy, samochod jedzie dalej jak muł .

Omijając tą puszke podcisnieniowa, jest jescze gorzej .

Czy to wina elektrozaworu? czy moze nie mam prądu na wtycze?

Czy ktos wie jaki prad powinen byc na biegu jalowym ? We wtyczce od tego elektorzaworu?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tylko pierburg i to oryginalny, koszt to ok 260-270,- a jak szkoda to szukaj sprawnej używki.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem, ale nigdy nie kupiłbym takiego wynalazku, większa szansa jest na działającą używkę za 50,- zobacz pierburg i sortuj od najdroższych, to co jest poniżej 200,- nie może być oryginalnym pierburgiem.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Kupiłem oryg używkę ze szrotu

I co sie okazuje ? Samochód zapiernicza jak głupi .

Także wnioski są takie :

Brak mocy ? Wszyzstko wymienione ?

Podłącz turbo bezpośrednio wężykiem omijając zbiornik podciśnieniowy oraz elektrozawor

Jeżeli bmw bedzie jeździć bez porównania jak ze starym elektrozaworem zmieńcie na jakiś oryg nigdy zamiennik !

Aa i co do tego ze jak na 4- biegu nie idzie do końca ekonomizer to wina przeplywke ,

Nie prawda , ja miałem ze mi nie szedł na 4-tym przez ten elektrozawor wlasnie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To jest bajka jak sprawdzanie przepływomierza przez jego odpięcie, a bardziej gdy odpięcie go nagle leczy auto, natomiast przyczyna leży gdzie indziej (np. lewe powietrze w pb).

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL