Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam 550i z USA. Standardowo bez HUD z okrągłym czujnikiem deszczu (RLS)

Doposażyłem auto w CIC i HUD. Jednak nie zmieniałem jeszcze szyby i czujnika.

HUD działa ale tylko w nocy i wiadomo przez brak czujnika pełno błędów wyrzuca i ISTA. Według osoby która mi to zakładała wszystko jest już zakodowane pod nowy czujnik, muszę tylko znaleźć taki okrągły z dwoma diodami (oczkami, niewiem jak to nazwać) i będzie pasował.

Problem w tym, że jedyne czujniki pod HUDA jakie widziałem które występują na realoem, allegro, olx, to takie kwadratowe kostki, a koleś który mi to montował twierdzi, że musi być okrągły do mojej wersji.

Natomiast jedyne okrągłe jakie występują to wersje z jedną diodą to samochodów bez huda.

Jestem już zdezorientowany... Myślę, że monter sam nie wie do końca i gada mi bzdury, a sam niewiem co mam teraz szukać.

Proszę o podpowiedź kogoś kto doposażał auto w HUD, jak to powinno wyglądać?

Czy mam szukać okrągłego czujnika, czy zmienić odrazu szybę na taką pod czujnik kwadratowy i chyba lusterko też będę musiał podmienić na wersję pod czujnik kwadratowy?

Proszę o pomoc!

• Zasłużeni forumowicze
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Szukaj czujnika z e70 pod hud

dzięki, dołożyłem czujnik z E70 pod HUD i po kalibracji pięknie widać wszystko na zwykłej szybie, nawet przy pełnym słońcu