Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dziś włączyłem silnik i nagle zaświeciła się na czerwono kontrolka oleju silnikowego. Jeździłem około 6 km i zauważyłem, że przy nadaniu gazu to się wyłącza na chwile po czym znowu zaświeci się. Olej jest, z resztą to pod koniec grudnia była wymiana i od tego czasu nie jeździłem nawet 1000 km. Pod samochodu nie ma żadnego zacieku oleju. Czy ktoś może się spotkał z czymś takim? Jak można poradzić?

Dziękuję

Opublikowano

Tak, brak ciśnienia … 1 bar na dużych obrotach i 0,1 bar na małych, tragedia. Czujnik dobry. Próba wymiany filtra i tu niespodzianka, a mianowicie końcówka korka filtru oleju (końcówka plastykowego supełka) oderwała się i padła do środka. Nowy korek już kupiony, dziś będzie zamontowany nowy filtr i zobaczymy czy chociaż ciśnienie się poprawi. Jeśli się poprawi to trzeba będzie tylko szukać i wyciągać !!! końcówkę plastykową . Jeśli nie trzeba będzie dalej sprawdzić.

Czy ktoś się spotkał może z czymś takim?

Opublikowano
Kolego moja rada ,nie rób żadnych prób zanim nie wyciągniesz tego kawałka , nie mam pojęcia jak to zrobić ,ale może metoda ssania jakąś maszyną , może odkręcać podstawe filtra i coś będzie widać,niby plastyk a biedy może narobić