Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich od wczoraj jestem posiadaczem bmw 5 e34 535 i 211 km 1989r czarna szyberdach niestety nie mogę tu dodać zdjęcia żeby pokazać Wam to auto...

Niestety w samochodzie jest jednak do włożenia sporo pracy.

- jak miezylem kompresje to po kolei wychodziło mi tak :

1-10

2-9.5

3-10

4-9.5

5-9

6-8

-uszczelnienie miski

-leci miedzy skrzynia A silnikiem

-chodzi nie równo zawory do regulacji

-cale zawieszenie nadaje sie do wymiany wachacze tuleje amortyzatory sprężyny bo stoi teraz jak koza (w planach mam pneumatyczne zawieszenie nie wiem co o nim sadzicie?)

-uklad wydechowy od kolektorów po końcowy do wymiany

-lozysko oporowe do wymiany bo nie wydaje mi sie ze w takim aucie jest dwumas? Gdy wciskam sprzęgło jest cicho jak juz puszczę to wali jak młotek w garnek przy czym trzeba wyjac sprzeglo i sprawdzić przy okazji co z tarczą i dociskiem

- felgi 17 z ranetem ale niestety do naprawy bo ranty są poobdzierane

-nowe tarcze klocki

- progi były juz wystawiana ale niestety ruda juz wychodzi więc tez trzeba będzie je wymienić

- szyberdach jest z blachy A będzie szklany

- z tylu spojler-lotka

- środek podsufitka się opuściła ale to nic bo i tak ja i wszystkie boczki chce oddac do tapicera żeby były w alcantarze

- fotele w welurze ale tez pójdą do tapicera mają byc skórzane

- jeśli to wszystko będzie gotowe wtedy wszystkim wyjade z auta wnetrze silnik skrzynią zawieszwnie i będę chciał zrobic jej blacharke wszystko żeby było w lakierze wraz z komora silnika podwozie zabezpieczyc ogólnie zrobic ja na lalke później wygluszyc cały środek auta drzwi boczki slupki bagażnik podłoge i poskładać w całość jeśli ktoś ma dostęp do części lub jakis pomysł lepszy odemnie proszę o komentowanie lub odzew dzięki i pozdrawiam !!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie ten dział, napisz do moda o przeniesienie do galerii, foty obowiązkowo, lepiej się czyta i ogląda postępy przy renowacji.

A tak to pogratulować zakupu :D .

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.