Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy na tym zdjęciu jest czujnik temperatury jest to pod kolektorem dolotowym

Jeden czujnik ma 2 drugi 3 kable.

Czy ten z 2 będzie od temperatury?

uc?export=view&id=1ZyG0p00SVuINkehP1uNmlSZYROz9uoM_

Chce dołożyć wyświetlacz koso

Taki https://allegro.pl/oferta/czujnik-temperatury-przekladni-cvt-koso-ba024b10-9072867742?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Wstępnie chciałem zmienić śrubę spustowa olej na taką z czujnikiem maja w ofercie ale po co czujnik który już jest powinien chyba dawać wskazanie?

Ukryte menu i aplikacja obd nie wchodzi w grę. Moja żona chce łatwiejszy dostęp miec

Pozdr

• Zasłużeni forumowicze
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wiesz co, posiłkuje się internetem. Instrukcja pokazuje ,że czujnik jest w misce olejowej i tyle mogę ci podpowiedź w tym temacie.

Może poczekaj aż w tym temacie wypowie się osoba co przerabiała ten temat.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To zależy co chcesz mierzyć w tym oleju , ciśnienie czy temperaturę? Temoeratura jest w misce, a ciśnienie w linku od ciebie.

Temperaturę cieczy obojętnie jak podłączysz. Jak coś nie będzie działać to przelutujesz kable.

Opublikowano

Podepnę się pod temat z moim BMW E87 118D z 2005 roku.

Potrzebuję wskazań temperatury oleju ze względu na wypady na tor.

W moim egzemplarzu nie ma (przynajmniej z tego co się orientuję) czujnika temperatury oleju, dlatego pozostaje mi opcja montażu w misce, najprościej zamiast korka spustowego.

Teraz pytanie, czy ktoś z was już coś takiego montował? Możecie polecić jakieś sprawdzone zestawy w rozsądnej cenie?

Ten wyświetlacz KOSO spoko, mały zgrabny, nierzucający się w oczy (a nie chcę wyrzucać zegara gdzieś na deską tylko jakoś go ukryć żeby nie rzucał się w oczy) byłby ok, ale jest raczej sprzedawany z korkami spustu oleju do motocykli.

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No popatrz a u mnie jest czujnik temp oleju ten w misce . btool pokazuje jego temperaturę i na razie pokrywa się z temperaturą płynu . Pewnie jak znów przywalę 230 po banie 20 minut to będzie rozjazd ale to trzeba sprawdzić .