Skocz do zawartości

[E36 320iA] Drgania kierownicy podczas hamowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam taki problem.... podczas jazdy gdy lekko wcisnę hamulec to kierownica zaczyna mi szaleńczo latać na prawo i lewo? Gdy docisnę mocniej jest wszystko okey. Czy to jest problem związany z tarczami czy też może być spowodowany czym innym? czy wogóle można tak jeździć? (i tak to zrobię ale na razie kłopot z $)
Opublikowano
Miałem tak kiedyś, postawiłem na tarcze i nie pomyliłem się. Poszukaj bo było już o tym sporo!

Pozdrawiam!

Paweł

Kiedyś było: e36 325i, e39 540i, e38 740i, e53 3.0d, e65 745i, e39 M5

Opublikowano
Tarcze!!1 U mnie to samo...miały tez na tpo wpływ sworznie w przednim zawieszeniu ale w nieznacznym stopniu wymien iułe msworznie i nadal lata i wiem na 100% bo sprawdzałem , że tarcze mam krzywe, tylko ponoć nawet nowe dobre tarcze w bmw latwo na nowo pogiać, wystarczy wjechac w kaluze :duh: sdlyszalem ze jak sie przetoczy tarcze to wolniej ulegaja krzywiniu ale to pewnie bzdura
Opublikowano
klocki, sworznie, zimeringi i takie tam wymieniłem... tylko tarcze zostały stare... więc pewnie pare złoty będzie trzeba wsadzić :( Dzięki za odpowiedzi... pozdr