Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich na forum. Mam pytanie muszę wymienić swój aku w E60 520D i moje pytanie włożony jest 80ah 640A firmy BMW koloru białego ten zwykły a zastanawiam się nad kupnem Centra futura 85ah 800A czy wówczas muszę rejestrować w NCS i w INPA? Czy tylko wystarczy w INPA. Mam jeszcze taki problem, autko stało kilka dni i jak sie okazało że aku padło bo już było na wykończeniu po włożeniu z innego auta nowego aku rozrusznik kręci kontrolki świecą ale nie odpala, z tego co czytałem, że chodzi o synchronizację EWS czy coś w tym stylu tylko, że próbowałem przez INPE w EWS-startwertabgleich wyskakuje jakiś błąd. Proszę o pomoc bo jestem uziemiony a do najbliższego serwisu mam ok 120 km a w pobliżu nie ma jakiś magików od BMW.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Odłącz IBS i zrób jeszcze raz synchronizację dde z ews

Może być 85Ah jedli ten sam system to starczy reset i inpa

Jeśli sobie nie poradzisz pisz na pw

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie musisz.

Reset jest robiony profilaktycznie żeby komp wiedział że jest nowe Aku.

Bez też będzie działał i odpalał.

Ważne żeby Aku było wystarczająco naładowane

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Być może ze ten błąd wywala dlatego że coś z inpa jest nie tak ale w sumie łączy się z silnikiem jak są jakieś błędy też pokazuje. Tylko po próbie synchro w EWS wywala jakiś błąd czyli w Shift + f6. A próbowałem w CAS shift +F7 to pokazało ze ok. W sumie nie wiem od czego jest ten CAS. Może źle coś robię.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

DME<->EWS-Abgleich

EWS Startwert zurücksetzen

EWS Startwert synchronisieren

To musisz zrobić :mrgreen:

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!