Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam dziwny problem z silnikiem. Auto jeździ normalnie a czasem zdarza się tak że jakby na chwilę zgasł podczas jazdy i znowu dalej jedzie. Problem w tym że swieca się kontrolki od hamulców, check engine i auto nie jedzie powyżej 3 tysięcy obrotów. Na biegu jałowym utrzymuje 1200 obrotów. Po zgaszeniu i odpalaniu silnika problem znika. Jeździ normalnie, ma moc i za jakiś czas znowu to samo. Ktoś wie gdzie szukać przyczyny?

Opublikowano
Ostatnio jak odbieralem auto od mechanika to przy okazji sprawdził mi błędy ale ich nie usunął i były to: błąd przepływomierza i jakiś błąd na valvetroniku
Opublikowano
Dzisaj dodatkowo zgasł mi na skrzyżowaniu i nie chciał zapalić. Wkoncu załapał i odpalił, nie miał mocy powyżej 3 tysięcy obrotów ale jakoś dojechałem do domu. Teraz pod maską usłyszałem jakieś dziwne puknięcia co jakiś czas i na chwilą spadają obroty do około 600 i wracają na swoje miejsce. Znowu odpaliłem auto i problemu nie ma ale jak wyjadę na miasto to pewnie będzie to samo. Może to coś byś spodowodane przez valvetronika?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzięki tym "konkretnym" informacjom, które podałeś można stwierdzić, że masz jakiś problem, nic więcej.

Podłącz komputer i wklej do tematu błędy, kody błędów to absolutne minimum. Żeby wszystko było jasne to komputer z inpa i screen'y błędów.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.