Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Tak jak w temacie silnik N52B25 czasami po odpaleniu jak zacznie schodzić z obrotowo i chwilę pracuje na obrotach około 600.Po chwili zacznie telepać i gaśnie tak jak by wypadał zapłon.Ale nie zawsze tak się dzieje czasami jest okey.Bład jaki odczytałem cdif 3 to koleracja między wałem korbowym a wałkiem rozrządu zaworów dolotowych 2A98.Jest jeszcze błąd od sondy ale był wcześniej i nie miał wpływu na pracę .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może rozrząd po prostu skoro nie ma korelacji miedzy wałem a wałkami. Często poluzowują się też śruby koła zębatego na wałku.
Opublikowano

Powiem na przykładzie n55 co prawda inny silnik ale tez z valvetronic. Zazwyczaj falowała na obrotach po czasie zdarzyło się zgasnąć aż w końcu silniczek stanął w pozycji otwartych zaworów i nie dało się uruchomić silnika. Po wymianie siłownika/silniczka valvetronic wszystko wróciło do normy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk