Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć, kilka dni temu w moim BMW X3 2.0D 177km silnik N47D20A z 2008r(x-drive, automat), zaczęło coś stukać w silniku. Okazało się że rozsypały się dźwigienki zaworów, rozrząd jest w złym stanie i jeszcze inne problemy. Generalnie naprawa jest nieopłacalna. Dlatego postanowiłem poszukać kompletnego silnika. I stąd moje pytanie. W jakich innych modelach BMW był stosowany dokładnie ten sam silnik ? Rozmawiałem z kilkoma osobami które miały silniki od E90, ten sam numer silnika i moc. Jednak poinformowali mnie, że to jest inny silnik. Stąd moje wątpliwości. Będę wdzięczny za informację. Dziękuję :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego ,z którego miesiąca masz auto?

W innych modelach nie było tego silnika...

Są pewne różnice w ty silniku...

Do czerwca 2008'

Tylko w połączeniu z......

Śruba zamykająca

13 62 7 807 813

do cze '08 N47D20A

Ilość: 1

Uchwyt

12 21 8 507 398

do cze '08 N47D20A

Przewód rurowy

11 61 7 811 200

do cze '08 N47D20A

Od czerwca 2008' do lipca 2008'

Tylko w połączeniu z.....

Uchwyt

12 21 8 507 398

Od lipca 2008' do marca 2009'

Nie ma żadnych informacji jeśli chodzi zastosowanie innego osprzętu do silnika

Myślę ,że w tym temacie musi wypowiedzieć się ktoś bardziej doświadczony....według katalogu części ,ten silnik był tylko montowany do X3 e83 lift.

Musisz szukać silnika w X3 e83 lift od listopada 2006 do końca lutego 2009...

Informacje czerpałem z tej strony...... http://pl.bmwfans.info/parts-catalog

Opublikowano
Dzięki za odpowiedź i za podesłanie tej strony. Również sprawdziłem, według numeru silnika jest tak jak mówisz. Tylko E83. Mój jest z czerwca 2008. Mam kilka sprzecznych informacji. Jeden mechanik mówi że będzie pasował silnik o tym samym numerze z E91, a inni mówią że nie. Może ktoś miał podobny przypadek ??