Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:mad2: Przejżałem forum i nie znalazłem do końca dokładnego info, a sprawa ma się tak:

W moim BMW E39 530D z (2000r. - z dokumentów , 1999r z RealOem)

mam radio kaseciaka Busines jednoelementowego bez MIDa.

Podłączone jest do okablowania zmieniarki (zmieniarka oczywiście zaginęła w drodze do Polski, ale kabkle zostały).

Radio ma sterowanie w kierownicy razem z tempomatem.

W zegarach mam mały wyświetlacz komputera (temperatura, spalanie, średnia prędkość, zasięg z samochodzikiem obok), a w przełączniku wycieraczek przycisk BC do zmiany wyświetlanego parametru.

Zamontowane mam też Webasto Thermo Top Z/C -D, które prawdopodobnie działa w trybie dogrzewania silnika (instrukcja do tego modelu Webasto mówi że może ono działać też w trybie ogrzewania postojowego ale musi mieć sterownik i chyba jeden pompko/zawór jest inny).

A teraz pytania:

Mam możliwość wyjęcia z rozbitego BMW E39 523i z 1999r. radia kaseciaka Busines dwuczęściowego z MIDem, ale jak próbowałem podmienić okazało się że w moim samochodzie nie ma kostki i wiązki do podłączenia MIDa a w tym rozbitym jest i idzie gdzieś w stronę komputera samochodu.

Więc czy taka zamiana wogóle jest możliwa, może trzeba wypruć całą wiązkę do MIDa (w takim razie gdzie ona prowadzi i czy będzie do czego ją u mnie podłączyć) :?:

Czy po takiej zamianie będe miał jakieś dodatkowe funkcje wyświetlone w MIDzie poza tymi z zegarów :?:

:!: Czy będzie możliwość odpalenia Webasto przy użyciu przycisku BC w MIDzie (na tym zależy mi najbardziej):?:

Czy nadal będzie działało sterowanie radia z kierownicy :?:

:arrow: Dodatkowo mogę przełożyć tylną półkę z żaluzją elektryczną i panel z przyciskiem do żaluzji, ale nie wiem czy będzie trzeba robić dodatkową wiązkę czy może już taka siedzi gdzieś w tapicerce :?:

:arrow: Oraz żaluzje tylnych drzwi, ale nie wiem czy można zamienić same części z mocowaniem żaluzji a pozostawić moje obicie tapicerskie, bo niestety w rozbitku jest inne :?:

:8) To by było na tyle. Będe wdzięczny za wszystkie podpowiedzi i odpowiedzi i pomoc, a nawet komentarze na forum jak i na GG (747633).

Czekam niecierpliwie, bo rozbitek jest, ale może go niedługo nie być. :(