Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem tutaj nowy! Od miesiąca posiadacz BMW 428i. Od zeszłego tygodnia mam problem a mianowicie po odkręceniu na maxa jadąc autostrada czasem wywala błąd „ Napęd jedz wolno dalej Pełna moc niedostępna Sprawdź w Twoim serwisie”

Mówiąc na maxa dodaje gaz do dechy, samochód się zrywa obroty idą prawie do 7tys. Stało się tak 2x już. Błąd odrazu znika, mocy tez nie traci, w check control tez nic nie ma w komputerze. Za pierwszym razem problem był przy dodaniu do dechy przy 200 a dziś przy 140. Przebieg 87tys km. Planuje wymienić świece, olej niedługo bo tak zaproponowano mi po nr VIN w nieautoryzowanym serwisie. Czy ktoś miał podobny problem?? Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po pierwsze powinno wystarczyć w sytuacjio awaryjnej (gdy masz taki problem od czasu do czasu) jak się zatrzymasz i zgasisz samochód (wraz ze zgaszeniem zapłonu). Po drugie : jak będziesz w serwisie to niech ci sprawdzą czujnik i kabel w mechanizmie X-drive - często / gęsto dostaje się tam woda i styki śniedzieją . Po trzecie: BMW robiła upgrade oprogramowania auta i też to pomagało . Mi robili w nowym bo 2 x to wystąpiło przed pierwszym przeglądem . Oczywiście dopiero przy przeglądzie to zgłosiłem gdyż było sporadyczne (ale to samo co u Ciebie - autostrada , długa trasa i powyżej 150 km/h) - u mnie upgrade softu załatwił sprawę bo był jakiś bug.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska