Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Tak jak w temacie, wywaliło mi błąd " niesprawny system bezpieczeństwa biernego" , po sczytaniu przez ista kod błędu : 0093a8

https://zapodaj.net/4239580e44d12.png.html

Próbowałem kasować błąd i co chwile wraca...

Dodam, że odpinałem minusowa klemę i wymieniałem kierownice, po czym w odwrotnej kolejności składane.

Do tego ściągałem tez listwy ozdobne wnętrza ( bo zmieniam ich kolor) ale nie wiem czy to ma coś wspólnego.

Czy ktoś ma jakiś pomysł o co chodzi?

Posiadam auto już ponad rok czasu i kiedyś również robiłem zabieg ściągania kierownicy lecz nie wyskakiwał błąd.

Auto raczej nie bite.

:?: :?: :?:

Edytowane przez PriQso1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No to z czym masz problem? Skoro grzebałeś przy poduszce kierowcy i teraz masz jej błąd, to tutaj trzeba szukać.
Opublikowano

Temat ogarnięty, do zamknięcia..

Ale gdyby ktoś miał podobny problem kiedykolwiek, polecam pooglądać dokładnie spinki wtyczek poduszki kierownicy..

Są tam takie dwa plastikowe wąsiki na każdej z dwóch wtyczek, które rozdzielają wtyki z poduszki. Moje się ułamały przez co te wtyki ciągle się stykały i skutkiem robiły spięcie i ciągle świecił błąd :mad2: :roll: