Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, auto stało miesiąc, po tym czasie chcąc odpalić samochód rozrusznik cyknął 2 razy, z powodu rozladowanego akumulatora. Po naładowaniu, nie słychać już nawet charakterystycznego cykania dla słabego akumulatora, słychać jedynie przekaźnik pod maską a rozrusznik nie kręci. Na pycha również nie udało się odpalić auta. Wcześniej dwa razy zmieniałem już rozrusznik, raz pękło ucho mocujące, drugi raz wyzionął ducha. Tym razem, auto nie odpala nawet na pych. Próbowałem kręcić z pętlą immo jak i bez, ale nie zauważyłem różnic - nie słychać pompy papliwa na zapłonie, ale tutaj bodajże włączała się dopiero podczas kręcenia rozrusznika. Chciałbym spróbować jeszcze podać 12v na rozrusznik przez kostkę stacyjki, wie ktoś jakie to będą kabelki? Bezpośrednio do rozrusznika nie mam chwilowo dostępu. Może to coś z immo? Czyściłem już masy pod maską, dokłądałem masę silnika ale nic to nie daje.
E36 M54b25 - Drift&Fun
Opublikowano
Dzisiaj zmostkowalem pin 1 oraz 3 w ewsie i auto zaczęło kręcić. Czyli problem ewidentnie z immo. Gdzie szukać dalej?
E36 M54b25 - Drift&Fun