Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam Problem z bawarkĄ E46 330ci. Wywala mi czasami CHECK i auto nie ma mocy przerywa itd. Jak nie wywala to czasami też ma problem z wolnymi obrotami. Odmę doszczelniłem. Dolot wydaje się być okej. Wywala błąd sond lambda i vanosów. Co do vanosów to wcześniej pojawiał się błąd 18 od czujnika wałka wydechowego wymieniłem i już się nie pojawia. Ale jak widać nadal są 104 i 106. Czujnik wałka ssącego też wymieniałem. Dodatkowo wymieniłem 2 elektrozawory. Bawarę niedawno kupiłem i podobno poprzedni właściciel regenerował vanosy. Nie wiem czy to mógł spier*olić czy coś innego jest na rzeczy. Co do tych sond to pokazuje zbyt ubogą mieszankę. Wtryski regulator ciś. ? Podmieniałem również przepływkę i nadal bez zmian. Jechałem traskę 200km i wszystko było ok a gdy wjechałem do miasta i postała na wolnych wywaliło checka. Zastanawiam się czy to krokowy mógłby tak mącić?

Dodam że mam LPG na samej PB też wywala błędy.

Wstawiam zdjęci Errorów z Inpy.

Zdjęcia

http://pokazywarka.pl/v0tuss/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do ustawienia rozrząd/vanos, pewnie jak ruszał to namieszał. Do tego zapewne lewe powietrze, pokaż masę powietrza na wolnych obrotach po rozgrzaniu oraz korekty paliwowe na wolnych obrotach, później dodaj gazu i pokaż co się zmienia.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Cytat z konkurencyjnego forum:

Lewe powietrze, sonda przed katalizatorem na banku 1 do wymiany i masz skoki napięcia, więc wypada zainteresować się alternatorem/regulatorem napięcia. Jakiej firmy czujniki założyłeś? Wklej błędy, ponieważ na 3 nagraniu już widać korektę na pierwszym banku, więc sonda ożyła, tak czy siak coś ją boli.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.