Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie. Panowie troche zaniedbałem swój samochód i postanowiłem trochę mu to zrekompensować. Pojawiło się kilka problemów i chciałbym Was prosić o pomoc w diangnozie oraz o porady

1. Pierwszym problemem jest woda kapiąca z tylnej części podsufitki w miejscu gdzie jest światło stopu. Pytanie czy ktoś miał podobną usterkę ? Czy jest możliwość, że woda wlewa się przez antenę ?

2. Prawe lusterko ma opcję opuszczania się w dół podczas cofania aby kierowca mógł dobrze wycelować przed krawiężnikiem, itp. Bo wrzuceniu na luz/któryś bieg lusterko powinno wrócić do pierwotnego ustawienia. U mnie lusterko podnosi się do góry i już nie wraca.

3. Podczas otwierania/zamykania szyb z pilota. Wszystkie szyby się otwierają prawidłowo ale zamykają już tylko przednie

4. Przestały otwierać mi się drzwi pasażera poprzez otwieranie centralne. Słychać dźwięk otwierających sie „blokad” lecz guzik nie wychodzi i drzwi można otworzyć tylko klamką od wewnątrz

5. Przestało mi działać ogrzewanie tylnej szyby. Bezpieczniki są w porządku, światełko w panelu klimatronika się świeci. Po naciśnięciu słychać „cyknięcie” lecz ogrzewanie w ogóle nie dziala.

6. Klimatronik i temperatura panująca w aucie. Mam wrażenie, że ustawione 17 stopni ogrzewania grzeje tak jak by było ustawione 32 stopnie i w aucie nie da sie wytrzymać. Tak jak by w aucie nie działało strowanie stopniami temperatury

Z góry bardzo dziękuje za jakiekolwiek porady, wskazówki i pomoc. Pozdrawiam !

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

1. Oczywiście że tak może być ale bez ściągnięcia podsufitki nic się nie dowiesz. A szyberdach masz?

4. Ściągnij boczek i sprawdź co z zamkiem, czy czasem coś się tam nie poluzowalo

6. Prawdopodobnie zawiesił się w pozycji otwartej zawór cieczy chłodzące, który znajduje się pod maska

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii