Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich.... pytanie krotkie i zwiezle :) ktory z tych silnikow wybrac? Planuje import z niemiec i tutaj mam dylemat.... duzo czytam ostatnio roznych artykulow na temat e65. W kazdym artykule polecaja model 745i ... ale ogloszen na niemieckich stronach jest malo.... oczywiscie szukam od roku chociaz 2003 bo z tego co czytalem od tego roku zaczeli poprawiac eletronike.... niewiem ile w tym prawdy bo jestem laikiem wiec prosze mnie odrazu nie krytykowac.... duzo wiecej jest wersji 740i i jest w czym wybierac no i jest po lifcie gdzie elektronika zostala znacznie poprawiona ... , .... ale ciezko mi sie doszukac opinii na temat tego silnika.... z gory mowie ze silnik 5,0 mnie nie interesuje :) , sa tu jacys szczesliwi posiadacze lub znawcy tych wlasnie 2 silnikow ?? bede wdzieczny za kazda konstruktywna odpowedz. pozdro
Opublikowano
wersja z poprawiaona elektronika posiada pod pokretlem idrive dwa guziki o ile dobrze pamietam bylo to w 2004 roku :wink: te dwa silniki ktore wymieniles oraz 4.8 to blizniacze konstrukcje ja osobiscie szukal bym wlasnie 750i przy zakupie kieruj sie stanem auta i bezwypadkowoscia jesli auto bedzie zadbane kazdy z tych silnikow bedzie dobrym wyborem :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

Opublikowano
No wyczytalem w artykulach ze czesc elektroniki poprawili w 2003 roku a ten idrive poprawili w 2005 roku .... jego obsluge i cala reszte elektroniki. Glowy nie dam sobie uviac ..... no sa artykuly gdzie jest napisane ze 750 ciagnie bardzo duzo oleju i ze znacznie drozsze sa naprawy itp .... dlatego ten silnik przekreslilem.... nie wiem ile w tym prawdy ... moze ktos jeszcze sie wypowie ? Bylbym wdzieczny.....
Opublikowano
wpisujesz w gogle silnik n62 i masz wszytsko na tacy :search:

Moje 730d==>

Opublikowano
I po co ta odpowiedz wogole.... pisalem na samym wstepie ze czytalem artykuly na ten temat.... ale chcialbym sie dowiedziec z doswiadczenia jak tak naprawde jest z tymi silnikami ... czy naprawde jest roznica w awaryjnosci, pobierania oleju pomiedzy 740 a 750 ..... bo niby ten sam silnik a opinie rozne ..... pewnie jest tu duzo znwcow tematu ktorzy potrafia dobrze doradzic i wesprzec swoja wiedza a nie typu wpisz sobie silnik w google ..... na takie komentarze nie szkoda ci czasu ? Przeciez to i tak nic nie wnosi a ja oczekuje tylko pomocy i dobrej rady....
Opublikowano
po wpisaniu w gogle opinie na temet silnika n62 czytasz fora internetowe gdzie raczej wypowiadaja sie ludzie ktorzy maja jakies pojecie pisze ci wszystko zalerzy jak dbal o auto poprzednik i nie unosc sie bo chcialem ci pomoc a ty kozaczysz :mad2:

Moje 730d==>

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ja posiadam oba silniki tzn 4.4 V8 w bmw 645, oraz 4.8 w 750 Li. W kwestii samego motoru to oba nie sprawiaja problemow jezeli wszystko jest robione na czas, ciut wiecej drobnych napraw mam przy 750 ( falujace obroty, wypadajace zaplony itp. ) ale nie sa to powazne rzeczy. Ogolnie N62 jak dla mnie jest bardzo udana konstrukcja.