Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim!

We Wrześniu zakupiłem BMW E91 325xi z 2007 roku, skrzynia automatyczna. Tydzień po zakupie zamontowałem instalację gazową i jeździłem. Wszystko ładnie pięknie, natomiast w styczniu zaczęły się dziwne rzeczy. Zaczęło się od kontrolki Check Engine i błędu zbyt uboga mieszanka (jakoś tak to leciało). Wyskakiwała tylko na gazie więc pojechałem do miejsca gdzie montowałem całą instalację. Zmiększyl dawkę wstępną gazu o 5% na niskich obrotach. No i znów się jeździło. Początkiem lutego silnik zaczął zachowywać się dziwnie. Przy rozpędzaniu bez zmian, przy stałej prędkości bez zmian, natomiast gdy odpuści się pedał gazu i auto zwalnia to obroty schodzą tak jakby po schodkach. Zmniejszają się stopniowo o około 50-80 obr. Teraz była sytuacja że przy załączeniu gazu po dwóch dniach postoju samochodu zaczęło strasznie śmierdzieć gazem. I za dosłownie 10 sekund aucie „brakło życia”. Zgasło podczas jazdy.

Wybieram się do montera ze względu ze jest gwarancja na instalację. Ale co może być z tym stopniowych schodzeniem obrotów?

Słyszałem już parę razy, że gaz jest do kuchenek i zapalniczek ale oszczędniej wychodzi :)

Pozdrawiam :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cześć, jeśli objawy występują tylko na gazie to chyba źle trafiłeś - bardziej lpg-forum.pl. A tak naprawde skoro masz gwarancję na gaz to..
Opublikowano
Cześć, jeśli objawy występują tylko na gazie to chyba źle trafiłeś - bardziej lpg-forum.pl. A tak naprawde skoro masz gwarancję na gaz to..

Dzięki za podpowiedź w sprawie forum. Napiszę tam, aczkolwiek i tak wybieram się do montażysty na serwis gwarancyjny