Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Mam taki problem, mianowicie właśnie zauważyłem ze na moim reduktorze jest jakaś nagwintowana dziurka. Znajduje się ona na boku reduktora właściwie na środku (po drugiej stronie niż te wszystkie wejścia i wyjścia na przewody). Co to jest? czy nie powinno być zakryte? Jak zakryłem auto troszkę się dławi. Moze trzeba teraz wyregulować? Co moze się dziać jak reduktor jest nieszczelny? Przez ta dziurkę o ślernicy ja wiem... 10mm widać jakąś blaszkę o dużej powierzchni. Dodam ze to gaz II gen.

Pozdrawiam!

Opublikowano
Zrób zdjęcie tej dziury. Z Twojego opisu wychodzi mi że to dziura kompensacji. Jeżeli faktycznie tak jest to ma być ona nie zaślepiona!
Opublikowano

Witaj.

Z tego co sie orientuje w ten gwint powinna byc wkrecona srubka z taka mala sprezynka, za pomoca tej srubki reguluje sie wielkosc dawki jaka samochod dostaje na wolnych obrotach. czyt. regulator dawki.

Bynajmniej tak wywnioskowalem z tego zdjecia i z klilku samochodow jakimi jezdzilem na gaz - wszystkie mialy wlasnie takowa regulacje.

Co do dziury kompensacji jest to wieksza dziura :) i jest ona umieszczona z tylu parownika. Uzywana np. w bmw z wtryskiem motronic i audi z wtryskiem k-jetronic.

Jesli ci samochod dobrze pracuje to zostaw ja wykrecona, ale warto miec mozliwosc zmiany dawki gazu.

Jesli sie myle to posypuje glowe popiolem i prosze mnie poprawic.

Opublikowano
Dlatego odpowiedziałem w ten sposób gdyż ta dziura widoczna na moich zdjeciach umieszczona jest wewnątrz parownika. Trzeba go rozebrać żeby ją zobaczyć. Tym czasem dzióra którą opisujesz znajduje się chyba na zewnątrz. Tak wywnioskowałem. Jak zrobisz zdjęcie to nie będzie nieporozumien i nie powinno być problemu z odpowiedzią na Twoje pytanie. Zawór o który pytam ja znajduje się wewnątrz i jak na razie nikt nie jest w stanie odpowiedzieć mi do czego on służy.