Skocz do zawartości

E46 parujące lampy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Byłem dziś się przejechać .. temperatura na dworze 5 stopni i deszcz ,zrobilem z 10km i lampy czyste zero zaparowania.. aczkolwiek nie będę się cieszył na wyrost tylko pare dni jeszcze je będę miał pod obserwacją..jezeli nie zaparuja to wniosek jest taki że uszczelka z klejem ma byc od strony klosza ..
Opublikowano
hmm dziwne własnie to by było,żeby uszczelka była z klejem od strony klosza
Opublikowano
  • Autor
Na logikę tak ale coś w tym musi byc skoro stare uszczelki wlasnie miałem klejem do klosza a napewno nie było nic kombinowane przed tym bo stare ori klosze ,,bosch" nie parowały.Dodam jeszcze ze poskładałem wszystko tak jak powinno byc bez żadnych silikonow itp..
Opublikowano
obserwuj i daj znać ale na 100% tak ma nie być.Klej idzie do lampy a płaska powierzchnia do klosza na 110%
Opublikowano
poszperałem w necie i uszczelka tak jak mówiłem ma być płaskim w stronę klosza a klei w stronę obudowy :) :roll:
Opublikowano
  • Autor
Może i tak ma być jak piszesz :)wcześniej tak miałem ale jak dałem na odwrót (klejem do klosza) to nie paruje a jakby miało to już by dawno zaparowało po myjni lub deszczu :D
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
poszperałem w necie i uszczelka tak jak mówiłem ma być płaskim w stronę klosza a klei w stronę obudowy :) :roll:

I jak ? Robiłeś cos z lampami w ostatnim czasie ?'dalej parują ?

Opublikowano
a u Ciebie jak? bo póki co ciepło to nic nie paruje
Opublikowano
  • Autor
Nic sie nie dzieje narazie ,bylem od tego czasu pare razy na myjni i nic .. tak jak mówisz temp. na dworze też swoje robi..trzeba będzie chyba poczekać na chłodniejsze dni...