Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hej! Jestem tu nowym posiadaczem f45 218d 150KM witam wszystkich. Chciałbym się uzbroić w sprzęt do podstawowej diagnostyki kasowania błędów wpisania wymian oleju itd. Co najlepiej kupić żeby nie przepłacać? Jest ktoś może bo nie mogę znaleźć kto może wyciągnąć historię serwisową i wydrukować książkę auta? W aso chcą 200. Czy po wymianie oleju sam skasuję inspekcję i pojawi się info o wymianie i potem na zegarach ewentualnie kiedy następna? Do tej pory auta vag miałem w domu także proszę na poczatek o pomoc w takim startowym pakiecie.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witaj,

Udało się zakupić odpowiedni sprzęt ? sam szukam jakichś informacji :)

Opublikowano
Forum BMW to widzę wogóle kiepsko z jakimiś odpowiedziami.. należę też do leonclubu i tam dowiesz się wszystkiego..tu niestety pomocy w żadnym zapytaniu nie otrzymałem. Pzdr
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Przewód kupisz na aukcji ( enet) program (ista) do ściągnięcia z sieci i śmiga tyle w teorii , ja po ściągnięciu nie mogłem sobie poradzić z uruchomieniem zleciłem to komuś i wszystko gra
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Hej też od niedawna jestem posiadaczem BMW 218d Active Tourer . Do komunikacji z moją BMW ściągnąłem ze sklepu Play (smatrfon z Anroidem) aplikację moje BMW oraz Drivers Guide. W Drivers Guide znajdują się: instrukcja obsługi, krótka instrukcja użytkowania, animacje oraz podręczniki w pdf.

Jeżeli chodzi o diagnostykę pojazdu zakupiłem przewód BMW E-NET ze strony https://bimmerpark.pl/ista-d-rheingold/ . Ze strony tej pobrałem również program ISTA-D.

Jestem teraz na etapie instalacji programu. Będę informował o dalszych postępach względnie problemach z programem. JS23 Pozdrawiam