Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z odpalaniem mojego bmw w46 318i

Jednego dnia odpalał normalnie a następnego próbuje odpalić a tu rozrusznik kręci strasznie wolno ledwo co ale odpalił,myślałem ze akumulator rozładowany, naładowałem ale nadal to samo.

Rozrusznik ledwo co kręci odpala ale jak zgadze i znów próbuje odpalić to za każdym razem coraz słabiej kręci i przestaje odpalać a w końcu w ogóle przestaje krecic , przekręcanie kluczyk i nic tylko takie jakieś pyknięcie pod maska słychać jak postoi jakiś czas to znów kręci ledwo, czasem się zdarza ze przekręcam i prawie nic albo zero odzewu próbuje jeszcze raz i slabo zakręci a dzisiaj pierwszy raz od pojawienia się problemu zakręcił normalnie ale po zgaszeniu dalej to samo

Akumulator jest nowy ma kilka miesięcy sprawdzałem napięcie 12.7

Co to może być ?

Opublikowano
Cześć właśnie mam to samo od 3 dni , 3 ci akumulator juz wkładałem bo myślałem ze to Alu , a tunchyba wlasnie wychodzi na to ze to rozrusznik dał dupy . Od grubych Kabli z innego samochodu prąd pożyczony to zapalił , a sam nie ma siły przekręcić , jutro zmieniam rozrusznik bede wiedział czy to to . pS im więcej prądu to dłużej kręci ale 2,3 razy zakręci uniknięcie tak jak y brakowało mu prądu . Obstawiam ze do wymiany rozrusznik , po kilku 9-13 kreceniach dym z rozrusznika . Sprawdź jeszcze czy nie masz może oleju lub płynu z układu jakiegoś na nim lub ma alternatorze.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W 318i zdecydowanie rozrusznik. Popraw tytuł.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.