Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W specyfikacji mojego samochodu jest opcja: 04NE Blow-by heater. Za cholerę nie wiem co to jest i z czym to się je. Może ktoś pomoże i wytłumaczy co to i jak działa.
Opublikowano
Czyli nie ma to wpływu na komfort w kabinie, tylko wspomaga osprzęt silnika. Tak zrozumiałem tłumaczenie z podanego linka.
Opublikowano
Czyli też działa samoczynnie i nie możemy tego włączać,wyłączać i regulować działanie tego ustrojstwa.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Nazwa sugeruje że jest to nagrzewnica przedmuchowa. Nie wiem dokładnie ,ale domyślam się że jest to system umożliwiający szybsze nagrzewanie kabiny pasażerskiej. System zaworów otwiera przepływ płynu chłodzącego przez nagrzewnicę, zanim otworzy przepływ przez chłodnicę główną. Wskazuje na to schemat systemu nagrzewania i wentylacji auta. W poprzednim aucie (innej marki) miałem taki system za dopłatą, ale było to szybkie dogrzewanie kabiny z wykorzystaniem grzałki elektrycznej.
Opublikowano
Czyli to działa bez możliwości ingerencji ze strony kierowcy. Po prostu jest i działa czy chcesz czy nie. Jeżeli tak to tak. Dzięki za link.