Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym się was poradzić. Otóż kilka dni temu padło mi auto. Nie reagowało na przycisk start/stop. Zabrałem się więc za rozbiórkę auta celem wyjęcia rozrusznika. Kiedy go wymontowalem zauważyłem że w skrzyni biegów przy kole zamachowym jest pełno jakiegoś smaru - podobnego do smaru grafitowego. Popytalem znajomych mówią że to od koła dwumasowego mógł powstać taki smar. Auto przed awaria rozrusznika działało dobrze, biegi jak i sprzęgło chodziły bez zarzutu, autem nie trzachalo. Czy to możliwe że ten smar jest od koła dwumasowego?

Tutaj foto jak to wygląda https://1drv.ms/u/s!AuIMD5UV1T7Q0ne5b2-XbQFPe6Hj

Pozdrawiam Lukasz

Opublikowano

Też o tym nie wiedziałem dopóki nie wykręciłem rozrusznika. Dzięki za podpowiedź. Będę dalej grzebał.

Ale z drugiej strony jeśli byłby uszkodzony uszczelniacz to łał by się olej a żadnych wycieków nie było, ten smar co się tam znajduje nie śmierdzi olejem, bardziej przypomina smar grafitowy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No trochę mi konsystencja nie pasuje . Tak czy inaczej , skrzynia do zdjęcia i trzeba to wyczyścić . Bo jeśli to jednak koło 2 masowe to już jesteś w połowie drogi do niego . Dziwna usterka w sumie .