Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Poszukuję pomocy w sprawie uszkodzenie zamka centralnego dla X6 E71 35i 2008. Otóż sprawa zaczęła się od tego, że przestały zamykać się drzwi kierowcy z pilota. Postanowiłem wymienić zamek na zastępnik i po jego uruchomieniu system zadziałał jeszcze parę razy i przestały działać wszystkie drzwi. Nie działa centralny zamek również z przycisku wewnątrz auta. Alarm załącza się, ale siłowniki ani drgną. Zamykanie tylnej klapy działa poprawnie i szyby z kluczyka też się otwierają oraz zamykają. Z kluczyka centralny też nie działa.

Mam pytanie, czy ktoś z państwa miał może taki przypadek lub wie czy jest możliwe że przepalił się jakiś bezpiecznik? Jeśli możliwy jest bezpiecznik to który to będzie i gdzie jest on zlokalizowany? A może jeszcze coś innego padło?

Z wszelką pomoc z góry serdecznie dziękuję.

Pozdrawiam

Rafig_rg

Opublikowano

Witam,

X6 2009 wcześniej jeździł nim tata dlatego dokładnie wszystkiego nie opiszę.

1* Zamek centralny nie otwiera drzwi pasażera przód - ręcznie ze środka udało się otworzyć, ciągnąć za klamkę i "wskaźnik" (bolec jak wał tak zwał) otwarcia drzwi - serwis wymiana zamka drzwi pasażera przód (gwarancja) - to pamiętam że na gwarancji było robione

2* Sytuacja jak w 1* tyle że półtora roku później (gwarancja minęła) - serwis wymiana zamków w czterech drzwiach - i tu nie wiem dlaczego w czterech skoro padł znowu pasażera przód, pamiętam że tata się śmiał że na gwarancji poszli jak najmniejszym kosztem (bo po ich stronie opłaty) a jak klient sam przyjedzie to trzeba skasować grubo ;). Ale wspominał chyba coś że zmienili dostawcę/konstrukcję zamków (?) i chyba trzeba było wymienić komplet by dało się je razem zakodować.

Sytuacja miała miejsce w 2013 więc ciężko coś mi dokładniej powiedzieć.

Niedawno na forum był przypadek z zamkiem centralnym i z tego co kojarzę w tamtym przypadku koledze forumowiczowi przepalił się bezpiecznik

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

mam podobny problem

zamykam z pilota to drzwi kierowcy się zamykają - reszta dalej otwarta. Klapa bagaznika działa poprawinie.

jak już chce otworzyć to drzwi kierowcy się nie otwierają ani reszta.

Otwieram z kluczyka to bardzo ciężko zamek chodzi. Czy wymieniać zamek w drzwiach kierowcy ?

pomoże ktoś ?