Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam 525tds z 1998 - komputer wyświetla informacje po francusku - może ktoś mi pomoże w tłumaczeniu - teraz wyskakuje: verif.feux.posit oraz verif.niv.liq.lavage -

dziękuję za ewntualną pomoc - pozdrawiam z Krakowa -

ps. może ktoś prześle inne komunikaty jakie ewent. bedą mi się potem pokazywały - z francuskiego na polski

Opublikowano

a jak zmienić jezyk? np. na niemiecki - teraz chyba pyta o płyn do spryskiwaczy? czy tak - patrz o zapytanie na początku tematu

:search: :search: na Forum i zmien sobie jezyk na angielski/niemiecki nie bedziesz mial takich problemow....
Opublikowano
Baxter napisalem Ci przeciez zebys uzyl "szukajki", wiem jak zmienic w e32 e34 i e36, ale w twoim modelu nie pamietam (na 100% powinno byc na forum)....
Opublikowano

DZIEKI - jedno to napewno : płyn do spryskiwaczy ; ale o co chodzi z tymi światłami : co mam sprawdzić? jaką pozycję swiateł? pozdrawiam

"sprawdz pozycje swiatel" i "sprawdz poziom plynu mycia"

Mowie po zabojadcku, a wiec jesli ktos inny potrzebuje tlumaczenia... :cool2:

Opublikowano
Baxter napisalem Ci przeciez zebys uzyl "szukajki", wiem jak zmienic w e32 e34 i e36, ale w twoim modelu nie pamietam (na 100% powinno byc na forum)....

Jak masz navi, to zmieniasz język na navi.

Jeżeli nie masz, to tylko podpięcie do komputera (np. w serwisie)

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Dzięki - jak zauważyłem to prawdopodobnie chodzi o pozycyjne światła - dą dwie różne żarówki -niebieska i biała - może trzeba dać dwie jednakowe - jeszcze jedna świeci mocniej, a druga słabiej - pozdrawiam

Czekaj.... Verifier feux stop tez jest... to znaczy ze Verifier feux position to nie jest pozycja swiatel tylko swiatla pozyczjne... zobacz czy nie masz przepalonych zarowek z tylu lub z przodu...
Opublikowano

byłem w serwisie - boją się programować na niemieckim bo deska była zmieniana - z czasem poznam te wszystkie francuskie opisy - pozdrawiam

Jak masz navi, to zmieniasz język na navi.

Jeżeli nie masz, to tylko podpięcie do komputera (np. w serwisie)

Opublikowano

Podjedz do kogos kto ma interfejs to ci zmieni, jedyne co ci grozi to ze nadal bedziesz mial francuski, albo ci sie wloski zrobi ;-), ja mialem tyz ladnie ;-)

Do tego wystarczy jakis Carsoft, nie potrzeba orginalnych programow. Przy okazji bedziesz sobie mogl ustalic sposob dzialania centralnego zamka, lub automatyczne zamykanie po ruszeniu.

Galen

Opublikowano

Idzie idzie, podobno w roznych wersjach kompa roznie bywa, ale u szwagra w e39 z 96 roku ustawilismy bez wiekszych problemow. W mojej e38 to zupelnie ladnie chodzil carsoft 6.1, u szwagra nie podawal opisu bledow, wysiwtlal tylko przy module ze blad. Ale ustawienia zmienial. Polecic ci nikogo nie moge bo ja to sam robilem. ;-)

Galen

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

witaj

oglądałem wszystkie światła i nigdzie nie znalazłem usterki a komuter - pisze : VERIF.FEUX.AR ----wiesz o co może chodzić? -----ostanim razem gdy komputer informował o światłach pozycyjnych chodziło o złe żarówki - były inne niż mają być, dlatego komuter dalej informował,że świteł nie ma - choć inne żarówki świeciły--może teraz też jakaś żarówka nawala, ale jeszcze świeci, dlatego mam problem ,o które może światła chodzić?---pozdrawiam

Czekaj.... Verifier feux stop tez jest... to znaczy ze Verifier feux position to nie jest pozycja swiatel tylko swiatla pozyczjne... zobacz czy nie masz przepalonych zarowek z tylu lub z przodu...
Opublikowano

Witam.

Mój komputer w BMW 325 (E30) stale wyświetla komunikaty takie jak:

1. BREMSLICHT

2.MOTOROL

3.WASCHWASSER

4.KUHLWASSER

:mad2:

Czy mógłby mi ktoś to przetłumaczyć? Bardzo proszę, z góry dziękuję. Pozdrawiam

Opublikowano
Poszukaj na forum - wszystkie tłumaczenia są na forum, tylko trzeba chcieć szukać.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

PIERWSZE to : światła hamowania, trzecie to spryskiwaczka, czwarte za niski posiom płynu chłodzącego

Mój komputer w BMW 325 (E30) stale wyświetla komunikaty takie jak:

1. BREMSLICHT

2.MOTOROL

3.WASCHWASSER

4.KUHLWASSER

:mad2:

Czy mógłby mi ktoś to przetłumaczyć? Bardzo proszę, z góry dziękuję. Pozdrawiam

Opublikowano
A drugie to poziom oleju silnikowego

Niech moc (BMW) będzie z Wami :)

Szymon