Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Parę dni temu włączam auto, standardowo pojawia się na wyświetlaczu napis powitalny BMW...i tyle. Nie przechodzi do menu (cd/multimedia, radio,telefon itd.)

Idrive nieaktywny. Nie działa łączność telefonu po bluetooth. Można jedynie zmieniać głośność z kierownicy i wyłączyć radio przyciskiem (ale i tak się samo potem włącza).

Przyciski w radiu nieaktywne, jedynie regulacja głośności działa.

Co jakiś czas wyświetlacz się wyłącza, po czym włącza.

Co to może być?

Pozdrawiam

Witek

Opublikowano
Bezpieczniki, wtyczki, kable, oprogramowanie...

A wypiecie akumulatora? Tylko się zastanawiam, czy w f20 2014r nie spowoduje to jakichś bledow

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

mam ten sam problem. zauważyłem tez ze nie może znaleźć bluetooth, cały czas pisze na opcji telefon "proszę czekać".

podejrzewałem radio ze się przegrzewa i wyłącza. kupiłem używane radio wymieniłem ale jest z starszego modelu "1" na razie działa ale nadal nie ma połączenia bluetooth i doszło też ze nie działa port USB no i nie ma sygnału z czujników cofania.

wnioskuję ze chyba trzeba przekodować radio. czy się mylę? moze ktoś miał do czynienia z tym?