Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od kilku dni posiadam G20 z iDrive 7 i o ile audio przez bluetooth działa bez problemu (w tym z aplikacji w telefonie z Androidem), to widziałem (https://jaypichardo.com/2020/02/03/how-to-add-spotify-to-your-bmw/), że Spotify może być aplikacją samego samochodu, którą da się sparować z urządzeniem/kontem Spotify w telefonie. Pytanie, czy to wyłącznie możliwe na wybranych rynkach, czy jest sposób, żeby działało i u nas (u mnie ;) )?
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Z informacji jakie otrzymałem z biura obsługi klienta BMW problem leży w najnowszej aktualizacji Spotify, która wyłączyła funkcję pozwalającą na używanie niezależnej app w aucie.

Natomiast trochę rozwijając temat - korzystam ze spotify z tel i odtwrzanie przez audio bez problemu. Nie mam ani apple carplay ani androidauto (wiadomo...) a system iD 6. Zastanawia mnie różny sposób działania - za pośrednictwem tel z android na ekranie wyświetla się tylko ikona połączenia BT i nazwa utworu, natomiast puszczając z iphone wyświetla się odtwarzany aktualnie album (grafika), a z poziomu app iD widoczna jest ikonka spotify (tylko w czasie odtwrzania).

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Potwierdzam, też naciąłem się na Spotify i iDrive 7 ... Naoglądałem się filmików z początku 2020 :

Poupdate'owałem wszystko i Spotify jak nie było tak nie ma... Też zadzwoniłem i zgadza się od ok 1/2 lub końcówki 2020 roku, Spotify zmieniło sposób licencjonowania i można tylko przez Apple/Android Car Play albo Bluetooth'a korzystać. Aplikacji Spotify nie ma już od tego momentu jako odrębna w BMW.