Skocz do zawartości

Nie mogę ładować przez CCS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Za każdym razem kiedy podpinam się pod szybkie złącze CCS- samochód nie chce się ładować. Ładowarka Orlenu wyświetliła mi ostatnio komunikat "Problem z samochodem". Inne nic nie wyświetlają ale nie ładują.

Czy ktoś miał podobną sytuację?

Złącze TYP_2 ładuje ale max 6,6 kW więc też nie wiem czy jest OK bo tesla przy TYP_2 (ta sama ładowarka) wyciągnęła ok. 20kW...

Opublikowano

Witam,

Mój też ma problem na ORLEN i ELOCITY. Na innych ładuje przez CCS lecz ok 30kW.

Typ2 za to działa bez zarzutu max 11kW.

Masz opcje szybkiego ładowania AC ? ile masz pinów w złączu Typ2 ?

Opublikowano

Ja mogę się ładować na ładowarce Orlenu (pod ich siedzibą 2x się ładowałem) i do tej pory na wszystkich szybkich ładowarkach CCS - (LIDL, BMW, PGE) i Type2 - głównie Nextify (ING-Innogy).

Ostatnio bylem w BMW na aktualizacji wszystkich elementów - zgłosiłem problem z połączeniem IOS - bluetooth. Samochód na gwarancji i mi zrobili aktualizację za darmo.

205 1.9d 64km-> Q5 3.0D 240km -> Passat B4 1.9TDI 90km -> e90 320d 163km <- klik & I3s 2018 | Niezła fala..

http://www.motostat.pl/user_images/55143/icon5.png i spada... chyba uczę się jeździć eco..

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Orlen DC50kV - ładuje bez problemu. Natomiast na stacjach z mocą 100kV - po podłączeniu mija 10 sekund i komunikat "samochód naładowany" Ktoś coś?
Opublikowano
Infolinia za 3 razem przebąkuje coś o wykasowaniu z oprogramowania całkiem przypadkowym kilku samochodów. Ma to związek z updatem stacji pod nowe mercedesy ponoć.
Opublikowano

Tak to prawda. Nie uważałem na fizyce, a było to już tak dawno temu, że nie pamiętam.

To jeszcze raz: nie ładuje mi się auto na ładowarkach z Orlenu o mocy 100kW. Czy skoro teraz już nie ma problemu z przekazem pytania, odpowiesz mi dlaczego tak się dzieje? Czy może teraz przypierdolisz się do braku przecinka?