Skocz do zawartości

440i power and sound kit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie odnośnie 440i z opcjonalnym pakietem mocy i dźwięku. Oglądając filmy różnych egzemplarzy z takim zestawem odnoszę wrażenie że niektóre są cichsze a niektóre głośniejsze... auta z lat 2016 bardziej „strzelają” niż te z 2018. Proszę mi powiedzieć czy to jakaś różnica w sofcie? Przecież wydechy power and sound są w każdym raczej takie same. Mozna to jakoś rozpoznać po oznaczeniu silnika? Albo wgrać starszy soft?

Pozdrawiam

Janek

Opublikowano
  • Autor
Filtr jest od 2019 roku. Od wtedy to już całkiem cisza. Ale nawet te bez filtra z 2016 roku i 2018 różnią się głośnością i strzałami.
Opublikowano

Mój 440 jest z marca 2018 i jeszcze nie ma GPF.

Dźwięk jaki wydaje, jest moim zdaniem ok., adekwatny do typu i przeznaczenia pojazdu. W końcu to tylko 6 cylindrów do codziennej jazdy.

Opublikowano

Dziwne bo wg katalogu części od 03/2018 występuje ten filtr. Ale jak teraz sobie przypominam to przestój produkcyjny był przynajmniej dla X3 M40i w maju/czerwcu 2018.

Nie mniej ja uważam że te auta bardzo dobrze brzmią (bez gpf) przy wydechu mperformance. Lepiej na zewnątrz niż w kabinie, i N55 czy B58 z wydechem mperf dla mnie lepiej brzmi od S55.

Rozkoduj vin to bd wiedział czy masz GPF

Opublikowano
Samochód z 7 marca 2018. Dekoder nie wykazuje GPF, ale może jakiegoś słabego używam.
Opublikowano
Eee nie sądzę, one wszystkie raczej dobrze pokazują. Wejdź sobie np na realoem albo BMW store i spróbuj po vin części poszukać i zobacz czy Ci wyjdzie z filtrem pod Twój vin czy nie