Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wg prawa powinna być w zasięgu kierowcy. nie wiem jak w e36, ale w e32 jest zamocowana do fotela kierowcy z przodu. Choć to pewnie nie reguła.

Pozdrawiam,

James

740iA 93r. - jest

628CSI 83r. - było

Opublikowano
wg prawa powinna być w zasięgu kierowcy

no wlasnie z tym prawem to ja nie wiem jak jest...

kiedys cos slyszalem, ze wlasnie nie powinna byc pod nogami kierowcy, bo jakby wyleciala do przodu....

niech ktos kto ma e36 napisze :o

Opublikowano
nie wyleci jak będzie w odpowieniej zabudowie wraz z takim paskiem, który ją trzyma. Nie ma mowy żeby wypadła, a pasek odpina się w oka mgnieniu. nie mam zdjęć, ale ten patent był montowany w bmw z uwagi na prawo, ówczesne niemieckie.

Pozdrawiam,

James

740iA 93r. - jest

628CSI 83r. - było

Opublikowano

Jakie masz E36 coupe?

Jesli masz akumulator z przodu to można wozic gaśnicę z tyłu w schowku w miejscu akumulatora. Pomysł z mocowaniem w E36 pod siedzeniem nie wydaje mi się dobry ze względu na małą ilość miejsca na odpowiednią gaśnicę (ok 2 kg) a przede wszystkim ze względu na ryzyko że nieodpowiednio przymocowana gaśnica wpadnie pod pedały i zablokuje je.

Lepiej byłoby ją zamocować pod siedzeniem pasażera ale tam też nie ma miejsca więc pozostaje bagażnik.

Opublikowano

ja w swojej kupecie mialem wlasnie pod siedzeniem kierowcy(tak bylo jak kupilem) - bardzo praktycznie zamontowana ... teraz sam sie zastanawiam wlasnie gdzie ja zamontowac ..

ale w tej chwili mam mieszane uczucia co do montowania pod siedzniem kierowcy - w zeszlym roku facetka w matizie uderzyla z predkoscia ok 80km/h na stojacego w korku mojego ojca (passatem z przyczepka) i wepchala go pod ciezarowke z przodu, natomiast z tylu dyszel od przyczepli zatrzymal sie na tylniej kanapie .. jak sie pozniej tlumaczyla - "to nie moja wina, wypadla mi gasnica i probowalam ja wyciagnac"

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano
Jakie masz E36 coupe?

Jesli masz akumulator z przodu to można wozic gaśnicę z tyłu w schowku w miejscu akumulatora.

dokladnie- mam aku z przodu

w tamtmym miejscu w bagazniku siedzi sobie apteczka i cos tam jeszcze

musze kupic jakas gasnice i tam to jakos zamocowac chyba :?

Opublikowano
no ale ona jechała matizem.

odpiac sie w sumie moze tak samo jak w BMW jak i w matizie ...

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano

a ja sobie kupię taką śliczną gaśnicęz NorAuto - poprostu cudo, pomalowana w krzykliwe, metaliczne kolorki (czerwień, niebieski, etc.), mała, na pierwszy rzut oka wygląda jak butla NOS :mrgreen:

i "zasadzę" ją gdzieś w okolicach schowka, przed siedzeniem pasażera. będzie MEGA-FESTYN :lol: :lol: :lol:

18.11.2006

Forza evil!