Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka pacjent to bmw e91 2006r. Problem jest następujący. Znajomy zmienił radio mask

Businnes na profesjonala ( nie mylić z ccc monitora brak)

Po montażu nie nakladaly się dźwięki pdc z radia z dźwiękiem z gongu wiec poprosił o przekodowanie.

Zrobiłem zb update winkfp po czym przypisalem pustym manem i efekt jest taki ze

Pdc dziala z radia reszta z gongu licznika lecz pojawiły się 2 problemy :

1. Znikły funkcje podglaszania pdc i sciszania w radiu oraz gongu

2. Nie działa balans tylko Ci głośników

Co zrobić w tej sytuacji ??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hejka pacjent to bmw e91 2006r. Problem jest następujący. Znajomy zmienił radio mask

Businnes na profesjonala ( nie mylić z ccc monitora brak)

Po montażu nie nakladaly się dźwięki pdc z radia z dźwiękiem z gongu wiec poprosił o przekodowanie.

Zrobiłem zb update winkfp po czym przypisalem pustym manem i efekt jest taki ze

Pdc dziala z radia reszta z gongu licznika lecz pojawiły się 2 problemy :

1. Znikły funkcje podglaszania pdc i sciszania w radiu oraz gongu

2. Nie działa balans tylko Ci głośników

Co zrobić w tej sytuacji ??

Programowałeś poprzez most czy OBD ?

dopisałeś do fa 663 (ja było 662 to należy usunąć) i tak kodowałeś nowe radio do serii

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Programowalem przez obd ponieważ ta e91 nie ma most .

Więc tak dodałem 663 do fa 662 nie było wiec nie trzeba było usuwać

Oczywiscie kodowanie pustym manem.

Wcześniej zmienilem vin w radiu i cyk

Znikły te dwie opcje

Gong

Pdc

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zrobiłem zb update winkfp po czym przypisalem pustym manem

Możesz sprawdzić jaką ecu family wybierałeś żeby radio prof. zaprogramować. Mówię o WinKFP.

Ja również mam problem po wymianie radia z bussines na prof. Ja programowałem przez RA2CL2. Po tym programowaniu zapisało Zb no. który teraz pokazuje w RADPLUS2.

Generalnie mój problem polega na tym że NCS nie łączy się z RAD2. Błąd COAPI-2020 - krzyczy że nie ma odpowiedzi z RAD2.

Wszystko działa, gra, inpa łączy z radiem itp. ale nie mogę czytać i zmieniać ustawień w RAD2.

FA tylko do CAS i FRM i tu bez problemu. Vin podczas programowania również poprawnie zmieniło dla MASK/CCC i MOSTGW. Mój plik w inpa UIF wygląda książkowo i co z tego. Zmieniarki jak nie miałem tak nie mam, a już 5 dzień przy tym chodzę. Nie wyświetla CDC na wyświetlaczy.

Prośba więc o sprawdzenie tej ecu family i ZB no. który CI teraz pokazuje po tym Updacie