Skocz do zawartości

Brak sterowania szybami/lusterkiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

kupiłem E39 530d i mam dziwny problem. Lewe drzwi sterują tylko lewą przednią szybą i lusterkiem. Nie działa kontrola pozostałych okien i prawego lusterka. Wszystkie pozostałe okna działają, jeśli użyję przycisków na dzwiach, ale centralka w dzwiach kierowcy nie ma na nie wpływu. Prawe lusterko się podgrzewa, ale nie mam nad nim żadnej kontroli.

Rozebrałem drzwi - wszystkie kabelki ok, konsola z przyciskami również (zakładałem inną na 100% sprawną)....

Świeci mi także poduszka, a komp pokazuje, że to problem poduszki w drzwiach... co może być?

Opublikowano

Miałem podobny problem, ale u mnie nie działał też centralny zamek. Po godzinach samodzielnych kombinacji oddałem samochód do elektryka i na drugi dzień odebrałem sprawny. Zapłaciłem za tą przyjemność około 200PLN, z tego co wspomniał elektryk, padł u mnie jakiś przekażnik.

Pzdr,

Opublikowano
A centralny Tobie działa( zamyka z klucza całosc) Moduł sterownika z drzwi kierowcy komunikuje sie z resztą po szynie P-BUS - przewód niebiesko-czerwony.
Opublikowano
  • Autor
A centralny Tobie działa( zamyka z klucza całosc) Moduł sterownika z drzwi kierowcy komunikuje sie z resztą po szynie P-BUS - przewód niebiesko-czerwony.

a widzisz.... nie działa central. pilot w kluczyku zamyka wszyskie drzwi bez kierowcy, a zamknięcie drzwi kierowcy kluczykiem nie powoduje zamknięcia pozostałych...

myślisz, że gdzieś ten przewód jest przerwany ?

Opublikowano
wyglada na to ze cos z komunikacja modułu. Wypadało by sprawdzic to polaczenie, moze gniazdo drzwi-karoseria? Podaj, ktory rok auta sprawdze dokladnie na schemacie jak idzie połaczenie.
Opublikowano
  • Autor
wyglada na to ze cos z komunikacja modułu. Wypadało by sprawdzic to polaczenie, moze gniazdo drzwi-karoseria? Podaj, ktory rok auta sprawdze dokladnie na schemacie jak idzie połaczenie.

świetnie.... ten sztrucel to 530d 2001

z góry dzięki i pozdrawiam

Opublikowano
sprawdz polaczenie przewodu niebieski/z czerwonym idacy z modulu drzwi kierowcy(czarny 18-pinowy wtyk) z modułem głownym (za schowkiem przed pasazerem poziomo mocowany modul ,26-pinowy biały wtyk). Jak cos pisz na priv.
Opublikowano
  • Autor
sprawdz polaczenie przewodu niebieski/z czerwonym idacy z modulu drzwi kierowcy(czarny 18-pinowy wtyk) z modułem głownym (za schowkiem przed pasazerem poziomo mocowany modul ,26-pinowy biały wtyk). Jak cos pisz na priv.

oczywiscie było tak jak mówisz... nie łączyła wtyczka w dzwiach, a dokładnie był ułamany, zaśniedziały pin ;)

zrobiłem mały mostek i wszystko lata

dzięki & pozdrawiam

Opublikowano

Witam,

Podpinam się pod ten wątek choć jest juz stary.

Mam podobny problem. Nie działa mi "elektryka" w drzwiach pasażera, szyba, lusterko, centralny. Wiem juz że trzeba szukać pomiędzy sterownikiem a drzwiami ale nie mam schematu elektrycznego. Może ktoś by mi podpowiedział jakie kolory kabli trzeba sprawdzić.

Pozdro

Marek