Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

mam temat dosyć znany wszystkim, mianowicie problem z czujnikami parkowania. Miesiąc temu zdecydowałem się zrobić czujniki cofania ponieważ nie działały, czyli nie cykały, nie wydawały dźwięku a przy wrzucaniu wstecznego był ciągły sygnał przez kilka sekund. W związku z tym kupiłem wszystkie 4 czujniki (zamienniki) zamontowałem i czujniki działały tylko przy pierwszym cofaniu od włączenia zapłonu. Sprawdziłem w Inpie brak błędów natomiast system pokazuje, że tylko dwa środkowe działaja. Sprawdziłem styki, kable, zamieniłem miejscami w różnych konfiguracjach i też tylko przy pierwszym cofaniu działaja i też tylko środkowe. Dobra oddałem czujniki, kupiłem nowe, założyłem i ta sama sytuacja co wcześniej. Kupiłem moduł i ta sama sytuacja co wcześniej. Zastanawia mnie sytuacja, że gdy cofam już bez czujników to tylko za pierwszym razem od momentu włączenia zapłonu jest ciągły sygnał a za drugi, trzecim już nie.

Nie mam już pomysłu jak rozwiązać ten nurzący problem, pomocy :mad2: :cry2:

Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ciągły sygnał zawsze jest tylko raz po uruchomieniu auta, to informacja, że układ jest niesprawny. Oddaj ten szmelc, kup oryginalne używki i ciesz się działającym pdc.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Ale ciągły sygnał jest tylko wtedy kiedy nie ma czujnikow, lub ewentualnie w momencie kiedy jeden jest zwalony. Czyli uważasz, że instalacja jest niesprawna czy czujnik?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz niesprawne czujniki, zamienniki nie działają, taka informacja jest w każdym temacie o pdc. Tak to właśnie się objawia, jak są na aucie to sygnału ciągłego brak a i tak układ nie działa.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Cześć, wszystkim chciałem Was poinformować, że w końcu kupiłem oryginalne używane czujniki, wszystko działa bez zarzutu. Więc wszystkie zamienniki, są nic nie warte. Pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Warto czytać, ponieważ w praktycznie każdym temacie o pdc jest informacja żeby nie kupować zamienników, oszczędza to czas i pieniądze :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Podróby czujników działają tylko w środkowej części listwy , max miesiąc i tak padną :lol: Przerabiałem to u siebie i wstawiłem kamerę cofania.. dużo lepsza opcja

664b4cab77b3f.jpg.html