Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wczoraj podczas jazdy na autostradzie przy prędkości ok.120 km/h zapaliły mi się trzy kontrolki wykrzyknik trakcja i opona CC-ID 24, 35, 50. Po zgaszeniu na stacji i odpaleniu kontrolki po chwili znikły. I dzisiaj rano znów po ok. 40 km się zapaliło przy tej samej prędkości ale już nie zgasło i pali się cały czas nie można skasować. Na INPA wyszło mi 5E40. Podmieniłem pająka z taśmą od kierownicy i błąd dalej nie znikł. Poniżej screeny z INPA: Dodam że na Live Data w Inpa nie poruszają się żadne wskaźniki skrętu kierownicy, stoją w miejscu jak kręcę.

https://zapodaj.net/8dd45024b89c4.jpg.html

https://zapodaj.net/82291c866227d.jpg.html

Opublikowano
Problemy rozwiązany gdyby miał ktoś taki sam błąd pomogła adaptacja czujnika kąta skrętu programem Tool32. Gdyby ktoś chciał napisze dokładnie po kolei co i jak.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

podepne sie u mnie ten sam pacjent w ostatnia niedziele wracajac do dumu lecialem kolo 170 autostrada i pokonywujac lagodny zakret na nieruwnej drodze wyskoczyly mi tez 2 kontroliki jak u kolegi wyzej i blad 5e40 do tego kierownica nie jest juz prosto aby jechac na wprost musze kiere lekko na prawo skrecic, gd trzymam ja na wprost auto zjezdza w lewo. przed ta jazda kierownica stala prosto.

blad raz da sie skasowac raz nie czasami znika samemu.

uc?export=view&id=1icfd5T8GBVCy4HEk6jW0DVLLP79Zi0GH

tak auto jedzie na wprost wtedy

uc?export=view&id=1ifVwb7uPrcAoZcYw7uQNGMQbBbogvRQw

i to sa wartosci jak skrece delikatnie w prawo lenkwinkel jest rowny 0

uc?export=view&id=1iiJzRCi9K3R7UnV0J1w1W_GTLXa0cTZP

a jak kierownice ustawie prosto to lenwinkel pokazuje 4,0 zapomnialem zdiecie pstryknac.

w jaki sposob sie kierownica przestawila przeciez wszystko jest poskrecane czytalem juz o przypadkach ze po wjechaniu w dziure zie zbierznosc przestawia ale jak i w ktorym miejscu?czy wyskakiwanie bledu jest zwiazane teraz z tym ze kierownica ma wartosc 0 ale dopiero przy delikatnym skreceniu?

jak sie do tego zabrac?