Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzień Dobry wszystkim! W moim ledwo co kupionym F10 mam zablokowane ogrzewanie postojowe, błąd 8011E2 w Skodzie jest to dla mnie łatwe do zrobienia ,VCDS kanał 042 i ustawiamy na 1. Tu niestety nie mam pojęcia jak je odblokować, w ISTA+ widzę ten błąd ale program pomimo, że po polsku jest dla mnie trudny do rozgryzienia. Może ktoś poda mi ścieżkę jak trzeba to zrobić. Gdy można było to zrobić BimmerCode to też by mnie to urządzało bo w górach zima na całego.
Opublikowano
jak zrobisz test istą, wchodzisz w błedy i klikasz test plan, potem wybierasz abl do bledu od webasto i ista krok po kroku poprowadzi cie przez procedure .
sprzedam iCom Next Ori
Opublikowano
Dziękuje za zainteresowanie tematem, tak zrobiłem jak piszesz zaraz po napisaniu tematu i webasto ruszyło. Na postoju pracuje z przerwami czyli pewnie pompka obiegowa do cieczy jest spalona, uszkodzona lub zablokowana. Gdyby była możliwość zrobienia testów poszczególnych elementów tak jak to jest w VCDS to bym wiedział na pewno co mu dolega. Na ten czas przy odpaleniu auta startuje i dogrzewa w ruchu, na postoju przerywa bo będzie się przegrzewać bez odbioru ciepła.