Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z niedziałającymi czujnikami parkowania w e61.

- w inpie wyrzuca błąd 9e3b converter supply

- na wygląd moduł wydaje się być teoretycznie ok

- żaden z czujników nie wibruje i nie cycka

- po odpięciu w module wiązki przednich czujników sprawdzone były pojedynczo wszystkie czujniki tylnego zderzaka: na jednym nie wyrzuca błędu w inpie, jeden rozwalony i kolejne 2 z wyglądu ok, natomiast na jednym i drugim wyrzuca ten błąd

- po powtórzeniu czynności na przednim zderzaku wyrzuca na każdym pojedynczo sprawdzanym czujniku błąd

- wracając do tylnego zderzaka, zostały kupione 3 nowe czujniki i wymienione, ale dalej na każdym wyrzuca błąd oprócz tego jednego starego

- stary czujnik był przekładany w różnym położeniu i w każdym miejscu nie ma żadnego błędu, dlaczego nie dzieje się tak z nowymi czujnikami? (w miedzyczasie były kasowane błedy), po tym wnioskuję, że kable i wejścia są ok

- zastanawiam się czy moduł jest sprawny, ale z drugiej strony potrafi połączyć się z tym jednym starym czujnikiem nie wyrzucając błędu

Powoli brakuje mi pomysłów co robić, może ktoś coś podpowie?

Opublikowano
Miałem nadzieję, że nie czyta tych zamienników. Kupiłem ori i też go nie czyta, po podłączeniu wyskakuje błąd :/