Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich forumowiczów. Miesiąc temu nabyłem f10 535d 2011r. Podczas jazdy probnej wszystko grało. Dwa dni po zakupie odkryłem, iż po odpaleniu auta z rana przez kilka sekund buja całą budą. Następnego dnia odpaliłem wszystko gra. Ten objaw występuje co jakiś czas. Nie zaleznie od temperatury po nocy gdy było na minusie silnik pracował prawidłowo. Natomiast kolejnego poranka nie było mrozu A silnikiem zatrzęsło. W skrócie wygląda to tak odpalam 2-3s jest normalnie i następuje bujanie silnikiem dodam gazu praca silnika wraca do normy pozniej przez caly dzień wszystko gra. Problem występuje tylko po pierwszym odpaleniu lub po kilku godzinach postoju. Bylem w serwisie BMW podłączyli pod komputer brak błędów. Może ktoś się z tym już kiedys spotkał. Nie ukrywam że nie daje mi to spokoju. Pozdrawiam Tomek :)
Opublikowano

Cześć,

Jeśli zdarza się to po dłuższym postoju to obstawiłbym wtryski. Może schodzi ciśnienie z listwy. Jak masz co podłączyć to sprawdź ciśnienie paliwa po takim postoju.

Tak mi przyszło jeszcze do głowy... Wiesz w jakim stanie masz EGR i dolot? Może gdzieś się zawiesza zawór egr.