Skocz do zawartości

Nierowna praca silnika i odlaczanie sie cylindrow !!!

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano
gutmana mozna se wsadżić w dupe do BMW sie nie nadaje mi gutman stwierdził awarie elektrozaworu w ABS kupiłem nową pompe a tu to samo okazało sie ,że to czujnik w kole był padnięty najlepiej podłaczyć GT1 i wyjdzie co naprawde popsute a nie herezje

przecież pisałem "przynajmniej Gutman i wyższej klasy" w odpowiedzi na

na pewno jakiegos laptopa z interfejsem - czy mozesz cos polecic ? jest tego na peczki w allegro i innych sklepach internetowych - lecz na jaki sie zdecydowac ??? nie musi to byc nic z najnizszej polki - cos konkretnego - do ok. 400 ? pln.

UIHZ9556.JPG

Opublikowano

No i co w ytm temacie ?!?

Jak na razie nic - bo nie mam czasu - w miedzy czasie zrobilem jakies 110 Km na samej benzynie - lecz komputer sie nie przeprogramowal.

Odczekam dalsze poszukiwania - do nastepnej wizyty w kraju (bo mieszkam za granica) - i oddam go do zaufanego specjalisty.....

Wystartowalem pare zapytan na forach gazowych - i wszyscy mi mowia ze to blad komputera wtrysku benzyny - lecz po ponad stu kilometrach na benzynie - powinien sie przeciez juz przestawic.

SEBEK_E38

http://jungle.ovh.org/bmw_downx.gif

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich przyjaciol rekina,

po dluzszej przerwie - mialem dzis w koncu czas aby jednak sam -

dojsc do przyczyny zlej pracy silinika.

Po paru pomiarach i testach - postawilem na wtryski benzyny - i mialem racje.

Wtrysk nr. 2 dostawal prawidlowe napiecie jak i inne - lecz po prostu nie pracowal.

Po mozolnym demontazu - wszystkich kabli, wtyczek, obudowy i wtryskow gazu - sciahnalem listwe wtrysku benzyny - wsadzilem inny wtryskiwacz -

i nagle silnik pracuje na benzynie - tak jak powinien.

Uzylem uzywanego wtryskiwacza - innej firmy - wygladal troch inaczej - metalowa koncowka z malym sitkiem we wnetrzu - stary wtrysk mial plastikowa koncowke z igielka -BOSCH. Wiem tylko tyle za byly to wtryski z jakiegos V8 od BMW.

Po wymianie kompletnego zawieszenia z przydu i tyl - auto jest znow w idealnym stanie technicznym :dance:

To nara - do nastepnej usterki :twisted2:

SEBEK_E38

http://jungle.ovh.org/bmw_downx.gif