Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, Mam problem z moim BMW E91 320i 150km. Problem wygląda następująco, kiedy wciskam przycisk na kluczyku do auta jest reakcja w postaci jakby pyknięcia oraz zaczyna świecić się przycisk którym zapalam auto lecz drzwi nie otwierają ani nie zamykają się (klapa bagażnika też się nie otwiera) po oględzinach forum szukałem problemu w wiązce przewodów która jest OK, dodam że auto normalnie zamyka się i otwiera z zamka w drzwiach oraz z przycisku w aucie, czy miał ktoś tak ? Obstawiam że to moduł diversity ale czy jeśli byłoby to to chyba miałbym jakieś problemy z radiem ? Czekam na odpowiedź pozdrawiam.
Opublikowano

A czy w drugim pilocie tez tak samo masz? U mnie mam tak samo na jednym z pilotów nie otwiera.

Podejrzewam ze to bateria w pilocie bo długo leżał. A jak zrobię jakieś 50 km to przez chwile pilot działa ze dwa razy zamknę i otworze auto i znów przestaje działać. A na pilocie na którym cały czas jeździłem jest wszystko ok.

Wiec myśle ze to wina baterii.

Opublikowano
To jest ten kluczyk z akumulatorkiem którego w teorii się nie wymienia także to chyba nie to choć może ma ktoś pomysł jak to sprawdzić ?
Opublikowano

podjedz do fachowca od dorabiania kluczyków i niech ci sprawdzi czy daje sygnał. U mnie tez jest pilot nie rozbieralny :D

A był w nim walnięty mikrostyk i przy okazji wymiany został wymieniony akumulatorek.

Po wymianie Mikrostyka używałem tylko jednego pilota i temu pisałem o drugim rozładowany.

A masz drugi pilot? Żeby sprawdzić czy działa ?

Opublikowano
Właśnie w tym problem że nie mam ale jakiś sygnał jest skoro auto reaguje w jakiś sposób ale chyba bez wizyty się nie obędzie poczekam może ktoś się jeszcze trafi z podobnym problemem.