Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:mad2: Kurcze mam problem z szyba przednia od kierowcy.wypada mi z prowadnicy i przy tym pekaja mi plastiki w szynach przy szybie.i mam problem.i juz sam nie wiem czy ten mechanizm jest pokrzywinyczy cos.nie wiem jak to ugryz. :modlitwa:
Opublikowano
Nop tak ale zakup spinek nie rozwiaze problemu, poniewaz dalej beda pekac. Milaem ten sam problem, na poczatku proponuje dobrze oczyscic szyny i nasmarowac ja czyms, brat mi tak zrobil w aucie tylko nie wiem co to bylo, cos jakby wazelina. no nie wiem, nastepnie trzeba dobrze ustawic metalowe chwytaki w plastik, jesli krzywo bedzie to nie ma bata , musi wtedy pekac i tyle. Powodzenia
Opublikowano
witam .ja w mojej czarnulce mialem podobny problem jak kupilem sobie owiewki na przednie szyby.po wlozeniu owiewek bylo za malo miejsca na szybe podkrecilem za mocno i spinki pekly i szyba wpadla na dul wypadajac z prowadnic.powem ci co zrobilem kupilem nowe spinki w sklepie koszt jednej to 10 pln. kupilem smar grafitowy koszt tez kolo10pln nasmarowalem prowadnice oraz gluwki przy mechanizmie kture sie wciska w spinki oraz ta aluminiowa listwe ktura jest przymocowana do szyby.wsuwasz w nia spinki puzniej musisz trafic szyba w dwie prowadnice .ta od strony klamki jest prawie nie widoczna i druga od strony lusterka sam tego nie zrobisz ktos musi trzymac ci ta szybe a ty musisz dosyc pokombinowac zeby trafic w obie prowadnice bo jesli nie to spinki beda pekac a szyba bedzie ci spadac jak juz trafisz w te prowadnice to dopiero popusc zawleczki na spinkach i wcisnij te gluwki z mechanizmu w spinki zazun zawleczki i musi byc dobrze,.ja przesmarowalem sobie jeszcze prowadnice calej szyby silikonem w sprayu.ale jest tez mozliwosc ze masz krzywe ramie z mechanizmu.ja kupilem z alegro elektryczne mechanizmy z takim krzywym ramieniem ale kombinerkami dalem rade podprostowac.jak pierwszy sposub nie pomorze to musisz rozwiercic nity mocujace mechanizm do drzwi i wyjac go i obejrzec tak tylko zobaczysz czy jest jakies ewentualne skrzywienie czy nie i wyprostujesz je tez tylko po wyjeciu.powodzenia.daj znac jak ci poszlo.
Opublikowano
dzieki ja juz mam taki system ze ta szybe to ja sam wkładam w prowadnice .wszystkie spinki i szyny sa przesmarowane.jedynie zostaje mi rozwiercic nity ito poprstowac bo jak za 1 razem mi spadła to jestmozliwe ze to jedno ramie sie wygieło.. dzieki za rade
Opublikowano
Owszem, ale krzywy krzyżak to efekt pęknięcia spinki i wylotu szyby z prowadnika. Miałem to u siebie, ostatecznie jak je zmieniłem (suwaki) i wyjałem krzyżak prostując go to problem znikł. Mam nadzieję że na długo