Skocz do zawartości

M54B22 ledwo odpala, zimny chodzi jak traktor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam problem z E39.

Przedwczoraj odpalił momentalnie (zimny), ale silnik działał jak traktor, całym samochodem trzęsło, falowały obroty. Podzialał tak 10 sekund i zgasł. Odpaliłem drugi raz, pochodził tak minutę i wszystko wróciło do normy. Całą drogę działał idealnie, bezproblemowo odpalał. Żadne kontrolki się nie zaświeciły.

Dzisiaj próbuję odpalić, musiałem długo kręcić, ale odpalił. Znowu powtórka, działał jak traktor i zgasł. Drugi raz już nie udało mi się go odpalić.

Gdzie mogę szukać przyczyny?

Opublikowano
Ja bym spytał INPY, co tam sądzi. Może coś wyskoczyło już. Błędy powinny się zapisać, pewnie będą wypadające zapłony zapisane.
Opublikowano
Ja bym spytał INPY, co tam sądzi. Może coś wyskoczyło już. Błędy powinny się zapisać, pewnie będą wypadające zapłony zapisane.

Chętnie bym sprawdził, ale nie mam jak podłączyć do komputera. Przewód dopiero zamawiam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Chętnie bym sprawdził, ale nie mam jak podłączyć do komputera. Przewód dopiero zamawiam

To wymienię na szybko, co może takie objawy powodować:

- problem z pompą paliwa

- zapowietrzający się układ paliwowy

- któryś z czujników położenia (wałki rozrządu, wału)

- nieszczelny dolot

- gówniane paliwo

i pewnie kilka innych rzeczy.

Możemy tak sobie tutaj wymyślać, a kabelek za 65 zł mógłby nas dość skutecznie naprowadzić na rozwiązanie. Nie jesteś przypadkiem z okolic Warszawy, bo nawet ze swoim bym podjechał ;)

Opublikowano

To wymienię na szybko, co może takie objawy powodować:

- problem z pompą paliwa

- zapowietrzający się układ paliwowy

- któryś z czujników położenia (wałki rozrządu, wału)

- nieszczelny dolot

- [bAD] paliwo

i pewnie kilka innych rzeczy.

Możemy tak sobie tutaj wymyślać, a kabelek za 65 zł mógłby nas dość skutecznie naprowadzić na rozwiązanie. Nie jesteś przypadkiem z okolic Warszawy, bo nawet ze swoim bym podjechał ;)

Podłączyłem komputer i mam 3 błędy:

Wypadający zapłon na cylindrze 5, błąd przepływomierza i jeden, którego nie rozumiem

211 LLFS Fehler in der Mechanik. Nie mogę znaleźć opisu co to może być

Przedwczoraj odpaliłem, dławił się na zimnym. Nagrzał się i idealnie pracował, idealnie odpalał. Wczoraj na zimnym idealnie odpalił, ale dalej traktor dopóki się mie rozgrzał

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Błąd silnika krokowego. Sprawdź go jako pierwszy. Potem weź się za resztę