Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Może ktoś wie gdzie wychodzą lub kończą się odprowadzenia przednie wody z szyberdach bo mam zatkane A szukałem już od spodu i za nadolem i nie mogę znaleźć.

Pozdrawiam

Opublikowano
Dziękuję za odpowiedź ale to jest początek przewodu który potem wchodzi w słupek A potem gdzieś na dole powino być odpływ który myślę że jest zatkany
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Znalazłem taki opis.....

".....Spod samochodu tylne odpływy są niedostępne. Nie wydają się jednak zapychać. Przednie wyloty są dostępne spod maski (maski). Najpierw zdejmij plastikowe kratki z każdej strony samochodu, jedną nad zbiornikiem hamulca, a drugą z drugiej strony samochodu. Spójrz głęboko w dół do studni pod spodem, a zobaczysz krótki wąż koloru ciała wystający do studni (trudny do zauważenia pod zbiornikiem hamulca). Te króćce węża są zamknięte na końcu klapą jednokierunkową. Otwórz okno dachowe i ostrożnie napełnij kanał pod owiewką wodą. Następnie sięgnij do każdego dołka i ściśnij odcinki węża kciukiem i palcem. Mam nadzieję, że będzie satysfakcjonujący plus gunky, która zatkała odpływ i wodę. Powtórz po drugiej stronie. Robię to dwa lub trzy razy w roku - bardzo satysfakcjonująco. Zatrzymuje również zapach „wilgotnego psa” po pierwszym otwarciu dachu po deszczu. Z oczywistych powodów nie przepełniaj kanału pod osłoną przeciwwiatrową...."

Tłumaczenie zrobił translator... :mrgreen: