Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, auto ostatnie dwa tygodnie zrobiło ok. 800km w mieszanym trybie na odcinkach po 10-20km. Dzisiejsza trasa to głównie autostrada z prędkością ok 140km/h. Po podróży zauwazylem nie miłosiernie ubrudzony tył w sadzy/popiołe. To normalne po takiej trasie? Może to być od wypalania dpf? Auto normalnie chodzi, niedawno było w serwisie., nawet miało wymieniany czujnik ciśnienia w dpf i wypalany był przez serwis.
Opublikowano
Mam białe e90 i powiem Ci, że po wypalaniu dpf nie powinieneś mieć żadnego zabrudzenia "sadzo podobnego" na zderzaku.
Opublikowano

Wstaw foto bo aż nie możliwe. Pogoda jest jaka jest i z reguły dupy są czarne od brudu z asfaltu. U mnie nigdy przy wypalaniu DPF nie kopciła na czarno

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Przecież to normalne ,ze samochód się brudzi :D pogoda jest jaka jest i wystarczy lekka wilgoć żeby mieć ufajdany samochód zwłaszcza jak jest czarny/biały
Opublikowano
Tez doszedłem do takiego wniosku na myjni,ze to brud z trasy po prostu. To moje pierwsze autko i jeszcze wychodzi brak doświadczenia :mrgreen: .