Skocz do zawartości

Olej Castol RS do silnika M47 136 PS ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pytalem juz o to na forum, szukalem na tym forum, lecz odpowiedzi na to pytanie nie znalazlem :cry: .

Czy olej Castrol RS bedzie odpowiedni do silnika BMW 320d 136 PS 2001r. ??

Prosze Was o wypowiedzenie sie :oops: .

Dziekuje

pozdrawiam

Piotrek

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

Witam, ja wlałem do swojego tds z 1992 roku z przebiegiem 280 tys km ten olej i w przeciwieństwie do poprzedniego oleju (mobil 10 w40), nie zrobił się od razu czarny, ciemniał stopniowo, dopiero po przejechaniu ok 3 tys, zrobił sie ciemny, co było dla mnie szokiem, bo wczesniej po wymianie oleju, wystarczyło ze silnik przekręcił i od razu olej robił się czarny jak smoła. Poza tym może trochę ciszej pracuje, i wiem że w zimie silnik bedize miał lekko, bo temp płynięcia tego oleju jest zdaje się do - 57 stopni C. Ja polecam , napewno wiele osób napisze tak samo.

Pozdrawiam

Opublikowano
Od Castrola lepszy jest Valvoline przynajmniej nie podrabjają jak większośc olei w 1 litrowych butelkach bo o beczkach to już nawet nie myślę tam to dopiero jest najwiekszy syf. Polecam valvoline ja e46 2001 320d jezdze juz ze 4 lata i sprawdza się w 100% a przynajmniej pewne ze nie podroba jak w mobilu czy castrolu.Pozdrawiam.
Opublikowano
Od Castrola lepszy jest Valvoline przynajmniej nie podrabjają jak większośc olei w 1 litrowych butelkach bo o beczkach to już nawet nie myślę tam to dopiero jest najwiekszy syf. Polecam valvoline ja e46 2001 320d jezdze juz ze 4 lata i sprawdza się w 100% a przynajmniej pewne ze nie podroba jak w mobilu czy castrolu.Pozdrawiam.

A jaki dokladnie ten Valvoline lejesz i w jakiej jest on cenie ?

pozdrawiam

piotrek

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
Valvoline rozlewaja brytyjczycy. Wszystkie rajdówki WRC na nim jezdza. Ja mam 120 tys i nic sie nie dzieje. Natomiast wim ze predzej kupisz castrola jak valvoline bo valvoline nie wszyscy maja sprzedawcy.Pozdrawiam a olej polecam.