Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Piszę post ponieważ ma problem z zawieszeniem. Może któryś z szanownych klubowiczów doradzi co robić. Otóż po przejechaniu około 60 km (jak się auto dobrze rozgrzeje) słychać tępe stuki z przedniego zawieszenia. Szczególnie na nierównościach poprzecznych oraz przy wjeździe i zjeździe z kocich łbów. Auto na gwarancji, kilku miesięczne, 20 tys. przebiegu. 320xd.

W serwisie diagnozowali już to 3 razy: raz jakieś łożysko wymieniali, potem programowali i nic nie pomogło. W końcu napisałem do BMW Polska i dostałem odpowiedź, "że ten typ tak ma" Ręce opadają. Czy możecie co w takim wypadku robić? W czym może być przyczyna?

• 2 lata później...
Opublikowano

Wiem, że to już dość wiekowy post, ale jestem ciekaw, czy coś się wyjaśniło?

Ja mam ten sam problem. Kilka miesięcy temu wymieniłem na gwarancji poduszki amortyzatorów i stuki na jakiś czas zniknęły, ale pojawiły się ponownie. Jeżdżę po dobrych drogach i wątpię, żeby po kilku tysiącach kilometrów mogły się wyrobić.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podbijam temat. Mam ten sam problem już od kilku miesięcy. Warunki w których najbardziej słychać dźwięki idealnie opisał koyot w pierwszym poście. Dodam ze ewidentnie dźwięk dochodzi z tylu auta. Byłem w ASO i jak mi powiedzieli ze to ramka od tablicy rejestracyjnej hałasuje… stwierdziłem ze nie mam już siły. G20 21r 330ix adaptacyjny zawias.

Pomóżcie proszę link:

https://streamable.com/bui7to