Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Miłej niedzieli! Szybkie pytanie: żeby usunąć stary uchwyt do trzymania we wnętrz auta, ten obok klamki. Znane są z tego ze od słońca, mrozu zaczyna odchodzić z nich guma która są pokryte, to trzeba rozwiercać te śruby które nie maja żadnych otworów na śrubokręt? Kupiłem zamiennik za 50 zł z aliexpress i przyszedł z 4 wkrętami natomiast oryginalnie są srebrne jakieś nity czy śruby ale bez możliwości złapania czymkolwiek.
Opublikowano

Robiłem to tydzień temu.

Rączka jest przymontowana na jedną śrubę na dole a u góry jest zgrzana. Musisz ściągnąć cały boczek drzwi.

Ja usunełem te zgrzewy nożem, później nową rączkę wsadzilem na miejsce, nagrzałem nóż i zgrzałem nową roczke z boczkiem drzwi.

Wygląda prawie jak oryginał i trzyma jak oryginał.

Opublikowano
To my chyba mówimy o czymś innym, bo u mnie długa torxowa śruba t20 jest na samej górze, potem trochę niżej niej jest jeden jakiś srebrny metalowy nit i takie same dwa na dole. Tyle znalazłem po wstępnych oględzinach, potem zaczęło padać.
Opublikowano
Też wymieniałem rączkę od strony pasażera z przodu bo tragicznie ta guma wyglądała. Towar z aliexpress :D przyszedł w takim komplecie jak mówisz. Oryginalne zgrzewy rozwierciłem a resztkę usunąłem nożem, spasowałem nową rączkę i przykręciłem ją na śrubki, które dostałem w zestawie. Super się prezentuje i trzyma jak oryginał, pozdrawiam!
Opublikowano
Tak zgadza się, już wymieniłem. U góry oprócz torxa t20 dwa zgrzane, czarne punkty i na dole to samo. Zdjąłem boczek rozwierciłem, następnie jak uchwyt wyszedł, palnikiem kieszonkowym rozgrzałem te zgrzewy i wydłubałem śrubokrętem płaskim i przykręciłem na dołączone wkręty nowy uchwyt. I dodam, że bzdurą jest to co czytałem w innych postach, mianowicie że przed liftingiem jest na zgrzewy, a w LCi jest przykręcane. Ja mam po liftingu LCi z 2009 i miałem zgrzane na stałe. Pozdrawiam i dziękuję z odzew.