Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Wam,

Ktoś się orientuje jak powinno się ustawić ramiona wycieraczek ? mam dwie e60 z czego jedna ma bardzo nisko i blisko maski ułożone ramiona wycieraczek w stanie spoczynku a druga dużo wyżej

Tam gdzie mam wyżej wymieniałem podszybie i próbowałem je ułożyć niżej ale się nie da i w dodatku nakrętka jednego ramienia tego od strony pasażera gdzie jest mocowanie prostokątne a nie na wieloklin się luzuje przy ciągłym odpaleniu wycieraczek i co jakiś czas muszę ją trochę dokręcać aby ramie nie wypadło. (kupiłem nowe nakrętki w aso nowego typu, używałem kleju do gwintów i za każdym razem ta jedna się luzuje)

Ktoś coś poradzi ?

Opublikowano
odpowiem sobie sam, zacierał się sworzeń w mechanizmie wycieraczek i w końcu się ukręcił, wymagany był zakup całego mechanizmu, ale sworzeń sam jako element można zdemontować i wymienić, kupiłem cały zestaw mechanizmu wyjąłem z niego sworznie i na nowo nasmarowałem i teraz czekam z montażem drugiego mechanizmu (generalnie nasmarowane sworznie chodzą o wiele lepiej i dużo lżej) jak ktoś miał problem z wolnymi wycieraczkami to ma zatarte sworznie w mechanizmie i silnik nie daje rady szybko nimi machać.