Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, nie mogę znaleźć informacji na ten temat. Posiadam e60 2004r m54b30 skrzynia 6hp19. Czeka mnie wymiana skrzyni i chcę wiedzieć z jakich aut może pasować do konkretnie tego auta bez żadnych przeróbek bo nie wiem jakiej mogę dokładnie szukać. Słyszałem, że tylko z silników M54, albo nawet tylko z takiego samego silnika i skrzyni, a nie wiem czy mogę szukać 6hp19 ale z innych silników
Opublikowano
skrzynia pasuje tylko z silnika m54 i tylko z e60 Ponoć pasuje jeszcze ale tylko słyszalem ze od 2 litrowego diesla ale tylko tak słyszałem osobiscie wymieniłem tę od m54 3.0b
Opublikowano
Na skrzyni swojej masz tabliczke tam jest cos takiego jak stueckl nr. Ten numer musi sie pokrywac z twoim. Pamietaj tez ze jak kupisz skrzynie od diesla to musisz przelozyc swoj sterownik, bo inaczej bedzie ci zmienial biegi przy 4700 obr. Sterownik jest w srodku w skrzyni przykrecony do mechatroniki (ten brazowy element).