Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Szanowni. Mam pytanie - kupiłem dziś żonie od sąsiada X1 -byli oni pierwszymi właścicielami i auto ma przebieg 180tyś wiec wiozłem bez sprawdzania. Dziś podłączyłem pod komputer u kolegi i ma tylko jeden błąd 452A-filtr cząstek stałych. Nie można go w żaden sposób skasować ani wymusić wypalania. Fakt że nie robi tego programem IPNA tylko jakimś komputerem ktory ma wszystkie marki. Pojechałem na trasę zrobiłem 30km i błąd nadal jest i nie można go skasować. Widziałem, że sporo osób pisało na ten temat i czytałem że można próbować go wypalić innym programem. Szukam osoby z Warszawy lub okolicy, która spróbowałaby mi pomóc(oczywiście nie chce za darmo) Zaznaczam, że auto nie traci mocy i jeździ normalnie.
Opublikowano

452A błąd pojawia się, gdy dpf przekroczyła zaprogramowaną żywotność i służy jako informacja.

Wystarczy zaprogramować wymianę filtra na kolejne kilometry i włączyć regenerację

Pomoże ci w tym aplikacja BTOOL naszego forumowego kolegi.

Opublikowano
A czy jest ktoś z Warszawy kto mógłby mi to zresetować.Nie jestem osobą która zna się technicznie na autach i zdaje sobie sprawę że za wiedzę trzeba zapłacić:)